• Wilma en Gerrit Wammes bij de kippen en knaagdieren.
• Wilma en Gerrit Wammes bij de kippen en knaagdieren. Foto: Anne Ruth den Hertog

De knuffelboerderij in Tricht doet mee aan de Campina Open Boerderijdagen

Nieuws 2.881 keer gelezen

TRICHT • Aan de zeventiende editie van de Campina Open Boerderijdagen op maandag 20 mei doen twee boerderijen uit West Betuwe mee. Eén van de twee bedrijven is Knuffelboerderij / Melkveebedrijf Wammes in Tricht.

De initiatiefnemer van de knuffelboerderij, Wilma Wammes, is druk bezig met de voorbereidingen: “We doen dit nu al voor de zesde keer, vorig jaar kwamen er ongeveer 3500 mensen langs en met een beetje lekker weer wordt het dit jaar nog drukker.”

70 vrijwilligers

Om de open dag goed te laten verlopen, hebben Wilma en Gerrit hulptroepen ingeschakeld. “Elk jaar komen er familieleden en vrienden om te helpen op de Campina Boerderijdag. Dit jaar komen er ongeveer zeventig vrijwilligers. Als we dan ‘s morgens vroeg alles aan het voorbereiden zijn, word ik altijd een beetje emotioneel. Zoveel mensen die ons komen helpen, dat is toch geweldig.”

Verschillende activiteiten

Op de Open Boerderijdag is er van alles te doen. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is een huifkartocht, er zijn springkussens, de koeien en knaagdieren kunnen geaaid worden en er is een grote speeltuin. Ook komen er alpaca’s, waarmee bezoekers een rondje kunnen lopen. “Vrienden van ons hebben wandel alpaca’s. Dit zijn hele tamme beesten die aan mensen gewend zijn, dus dat is hartstikke leuk.”

“Er komen elk jaar zoveel mensen, die moet je ergens kwijt kunnen. Daarom zijn er veel activiteiten over de boerderij verspreidt. Natuurlijk geeft mij dit een beetje stress, maar ik heb alles nog onder controle en ik kijk er ook enorm naar uit.”

De knuffelboerderij

Een aantal jaar geleden kochten Wilma en Gerrit een robotmelker. Daardoor waren ze minder tijd kwijt aan het melken en kwam er tijd vrij voor andere dingen. Wilma kwam op het idee om een boerenbrunch te organiseren. Deze brunch is uitgegroeid tot de knuffelboerderij die het nu is. Er worden feestjes, familiedagen, teamuitjes, etc. georganiseerd.
“Ik werd vorige week 65 en ik heb zoveel lieve kaartjes, foto’s en cadeautjes gehad, van allemaal mensen die ooit een bezoek gebracht hebben aan de boerderij. Daar krijg ik energie van”, zegt Wilma stralend.

Gerrit is ook klaar voor de Boerderijdag: “Zij regelt alles, ik ben er gewoon bij”, zegt hij terwijl hij trots naar zijn vrouw Wilma kijkt.  

Op 10 en 20 mei zijn de Campina Open Boerderijdagen. Verspreid over deze twee dagen openen zeventig melkveebedrijven hun erf voor het publiek. In West Betuwe opent naast boerderij Wammes ook de boerderij van familie van Dijk. Dit melkveebedrijf is te vinden aan de Poelweg 4 in Vuren. 

Beide boerderijen zijn op tweede pinksterdag, 20 mei van 10:00 tot 16:00 uur geopend.
Knuffelboerderij Wammes is te vinden aan de Oude hoevenseweg 2B in Tricht.

Wilma en Gerrit Wammes openen voor de zesde keer het erf van de knuffelboerderij van Tricht op de Boerderijdag van Campina.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden