• Gezellige drukte op de kerstmarkt in Heesselt.
• Gezellige drukte op de kerstmarkt in Heesselt. Foto: Esther de Bruijn

Weer veel te doen op de jaarlijkse Kerstmarkt in Heesselt

Nieuws 640 keer gelezen

HEESSELT • Op zaterdag 9 december is het weer zo ver: kerstmarkt in Heesselt in de schuur van Van Houwelingen aan de Gerestraat 13a. 

De vrijwilligers van Historisch Cultureel Centrum Kerk Heesselt zorgen ervoor dat vanaf vijf uur alles in kerstsfeer is. Er is dan geen spoor meer te bekennen van siertakken, gereedschap en machines. 

Van alles te koop
Kinderen maken tekeningen die - met een trucje – op een dikke kaars worden gezet. Verder is er van alles te koop: cadeautjes voor onder de kerstboom, kerststukjes, mooie kaarten, zelfgemaakte quilts en sfeervol glas in lood. Voor de (vakantie)lezers zijn er tweedehands boeken.

Lokale kookprinses Sylvia de Jong presenteert haar K’ook van jou. Een boek vol heerlijke recepten met smakelijke herinneringen aan kook- en eetmomenten. Ook Esther de Bruijn zal een tipje van de sluier lichten over haar fotoboek dat in 2024 uitkomt en waarvoor ze al een jaar door de uiterwaarden struint. Soms wacht ze urenlang om die ene foto te kunnen maken. Zo heb je de uiterwaarden nog nooit gezien.

Natje en droogje
De innerlijke mens komt niks te kort: kaas uit de regio, er is een Spaans stalletje en ook de ambachtelijk gestookte Eau de Vie van Stokerij Lubberhuizen uit Varik ontbreekt niet. Beter Eten is er met een proeverij van streekproducten die het hele jaar door besteld kunnen worden.

Er zijn versgebakken oliebollen, wafels, zelfgemaakte soep en natuurlijk glühwein om de sfeer te verhogen. Terugkerend hoogtepunt is het broodje zuurkool met worst. De muzikale noot wordt verzorgd door De Zwagers.

Ondertussen staat buiten een verwarmde ‘herdenkingstent’ van uitvaartcentrum Paeonia waarin u in rust herinneringen kunt ophalen aan degenen die er deze kerstmis niet meer bij zullen zijn. Voor iedereen is er iets te vinden op de inmiddels alom bekende Heesseltse kerstmarkt.
Locatie: Gerestraat 13a te Heesselt
Datum/tijd: 9 december van 17.00 tot 20.00 uur

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Eerder naar huis na darmoperatie is nu mogelijk.
Patiënten eerder naar huis na darmoperatie door nieuwe vorm van pijnbestrijding Nieuws 6 uur geleden
• Dit is burgemeester Tutein Nolthenius.
Dit is de juiste foto van burgemeester Tutein Nolthenius van Neerrijnen Nieuws 17 uur geleden
• Een landschap zonder windmolens.
Wordt het Lingelandschap wel voldoende beschermd? Nieuws 19 uur geleden

Download onze app