• De mannen van de Lions zijn er helemaal klaar voor, men is welkom op 2e Kerstdag
• De mannen van de Lions zijn er helemaal klaar voor, men is welkom op 2e Kerstdag Foto: Cees Hoogteyling

Kerst Inn van Lionsclub Geldermalsen op tweede kerstdag: niet meer weg te denken

Nieuws 760 keer gelezen

GELDERMALSEN • Voor de leden van de Lionsclub Geldermalsen is het weer een feest om op 2e Kerstdag, dinsdag 26 december, de traditionele Kerst Inn te organiseren. Mede door een financiële bijdrage van de gezamenlijke kerken en een aantal sponsoren wordt deze jaarlijkse ontmoeting mogelijk gemaakt. 

De Lionsclub Geldermalsen bestaat uit zo’n 30 leden en ze richten zich op het organiseren van activiteiten voor hulpbehoevenden. Niet alleen lokaal maar ook wel daarbuiten.

Michel den Boer: “Toen we deze Kerst Inn enkele jaren geleden hebben overgenomen, wisten we niet waaraan we begonnen. Een groep dames van de gezamenlijke kerken hebben de Kerst Inn opgezet. Nu na vier of vijf jaar, is het voor ons een feest om het te mogen organiseren. Als je op zo’n middag al die blije mensen mag begroeten en ziet hoeveel plezier ze hebben. Dan is onze Kerst geweldig.” 

Erwin Baars: “We hadden vorig jaar een kleine tachtig bezoekers. Dan besef je voor hoeveel mensen dit soort dagen een ramp is. Dan ervaar je hoeveel eenzame mensen er zijn. We merken dat onze trouwe bezoekers echt naar deze ontmoeting uitkijken. Ze genieten van het buffet, de livemuziek, vooral het bij praten en een spelletje. Het delen van wat ze hebben meegemaakt.” 

Lingeborgh
Eric van Dilst is dit jaar voor het eerst bij de werkgroep. Jaarlijks is er een wisseling van een of twee leden, waardoor iedereen deel uitmaakt van de Kerst Inn. De groep wordt bijgestaan door een opbouwers en afbrekers. Eric: “Het is geweldig dat we gebruik mogen maken van de scholengemeenschap De Lingeborgh.

De middag wordt, op verzoek van de bezoekers, tegenwoordig gehouden van twaalf tot ongeveer vier uur.” Door de flessenactie die door AH aan het Maximaplein wordt gehouden, hoopt De Lions een extra bijdrage te ontvangen. Mensen kunnen het geld van de lege flessen bij AH laten toeschrijven aan de Kerst Inn. 

Bezoekers aan de Kerst Inn moeten zich voor 24 december wel opgeven. 
Mail: lionskerstinn@hotmail.com of 06-222 323 03

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app