Afbeelding
Foto: Kees van de Giessen

KORENFESTIVAL ‘EZ Singing Together’ in Haaften

Nieuws 1.389 keer gelezen

HAAFTEN • In de Burcht van Haaften wordt een korenfestival georganiseerd. Pop/rock koor TheEZvoices organiseert het ‘KORENFESTIVAL EZ Singing Together’ op zaterdag 4 november vanaf 14.00 uur. Er zijn maar liefst vijf koren aanwezig uit Haaften en omstreken. 

De deelnemende koren zijn: BasedOn uit Beesd, Les Suzettes uit Eindhoven, The Happening uit Culemborg, Tutti Frutti uit Tricht en The EZvoices uit Haaften. ‘KORENFESTIVAL EZ Singing Together’ treden afzonderlijk een klein half uurtje op en samen sluiten ze om 16.30 uur af met een bekend nummer dat vooraf is ingestudeerd door de koren afzonderlijk. “Stel je eens voor, meer dan honderd zangers en zangeressen, die gelijktijdig een meerstemmig nummer zingen. 

“Dat kan niet anders dan een hele toffe uitsmijter worden.” Elise Zijlstra, de vocal coach van The EZvoices is supertrots dat haar koorleden zoveel energie en enthousiasmestoppen in de organisatie. “Eigenlijk verbaast het me niks”, zegt Elise lachend, “ze zingen ook allemaal met diezelfde drive.” 

Workshops voor de koren
In de ochtend waar nog geen publiek bij is, krijgen de koren drie verschillende workshops. Elke workshop wordt gegeven door koorleden van The EZvoices. Thema’s zijn: zangtechniek, gevoel leggen in een liedje en hoe je op het podium kunt bewegen en stralen. “Echt ongelooflijk hoeveel verschillende talenten naast het zingen de koorleden hebben”, zegt Elise blij en trots.

Gratis entree
Meer informatie is te vinden op: www.EZsinging.nl/TheEZvoices. De entree is gratis.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app