De Dictator - Inside The Mind
De Dictator - Inside The Mind Foto: Ab Donker
Foto reportage

Voorstelling De Dictator van Toneelgroep T-jater zonovergoten afgesloten

Nieuws 1.099 keer gelezen

METEREN • De oude mestput achter Boerderij De Limburg in Meteren stroomde op zondagmiddag 4 juni vol met mensen die geen idee hadden waar ze terecht waren gekomen.

Een kleine tien minuten daarvoor waren ze opgehaald bij het dorpshuis door een omroeper die een onheilspellend nieuwsbericht had voorgelezen over een staatsgreep die in enkele uren daarvoor in Nederland zou hebben plaatsgevonden. Daarmee was de theatervoorstelling ‘De Dictator – Inside The Mind’ van Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen begonnen.

Toeschouwers

Eenmaal bij boerderij De Limburg kregen ze eerst te zien hoe een jong meisje op aanmoediging van een paar stoere jongens en enkele dames in legerkostuum de revolutie in gang had gezet. Vervolgens werd de hele groep toeschouwers naar de mestput in de achtertuin geleid, waar het spel verder ging. Er was geen ontsnappen mogelijk, in de put zat iedereen inside the mind van de dictator en was iedereen getuige van het spel van de groep jongens en de groep vrouwen die de dictator tot waanzin dreven.

Uitdaging

De spelers van Toneelgroep T-jater zijn wel gewend om op locatie te spelen, en het spelen in de betonnen mestput die de warmte van de zondagmiddag nog extra opjoeg, was een uitdaging die ze absoluut aandurfden. Een uitdaging voor de toeschouwers was het zeker. Gelukkig was er gezorgd voor voldoende water voor tijdens de voorstelling en zomerse versnaperingen voor na de voorstelling.

Afsluiting theaterseizoen

Met deze voorstelling sloot Toneelgroep T-jater haar theaterseizoen 2022-2023 af. Tevens was deze voorstelling de productie waarmee regisseur Dinie van Oort haar opleiding tot ‘regisseur voor het amateurtheater’ met succes kon afronden. Na de zomer gaat T-jater natuurlijk door met het maken van voorstellingen. Meer informatie over de volgende projecten van Toneelgroep T-jater is te vinden op www.toneelgroep-t-jater.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden