• Dikke Bandenrace in Rhenoy 2023.
• Dikke Bandenrace in Rhenoy 2023. Foto: Wim de Keijzer

Rhenoy eert jeugdig fietstalent en vrijwilligers

Nieuws 653 keer gelezen

RHENOY • Op zaterdag 27 mei vond de 41e editie van de Dikke Banden Race Rhenoy plaats. Maar liefst 73 jonge deelnemers van 2 tot en met 12 jaar toonden met vreugde hun fietstalent.

Het evenement kreeg extra betekenis, omdat het tevens het afscheid markeerde van drie toegewijde bestuursleden - Klaas van Leeuwen, Roel van Stappershoef en Wim van Bruggen - die zich maar liefst 40 jaar hebben ingezet voor de Dikke Banden Race. De race werd bijgewoond door Wethouder Rutger van Stappershoef, die tevens als verslaggever fungeerde en later de prijsuitreiking leidde.

Jaarlijkse traditie 

De Dikke Banden Race is een populaire jaarlijkse traditie in Rhenoy, waar jonge fietsers de kans krijgen om hun vaardigheden te tonen en een leuke ervaring te hebben. De finishstraat bij het dorpshuis was als vanouds versierd, en er heerste een vrolijke en levendige sfeer. Familieleden, vrienden en supporters vulden de trottoirs en juichten de deelnemers toe. De leeftijdscategorie tussen de 2 en 4 jaar legden een kort parcours met een loopfiets af, terwijl de kinderen tussen de 5 en 12 jaar een iets uitdagender traject volgden op hun schoolfiets of mountainbike.

Stralende gezichten

Wethouder Van Stappershoef, die altijd betrokken is geweest bij de jeugdinitiatieven in de gemeenschap, interviewde verschillende deelnemers, deed verslag tijdens de wedstrijden en zag de concentratie en het pure plezier op hun gezichten. Na de race vond de prijsuitreiking plaats, waarbij uiteindelijk alle deelnemers op het podium stonden. Elk kind ontving een medaille, een t-shirt en een bidon als erkenning voor hun deelname en inzet. De stralende gezichten van de trotse winnaars spraken boekdelen en inspireerden hun leeftijdsgenoten om ook volgend jaar mee te doen.

Afscheid van bestuursleden

Het evenement kreeg een extra lading door het afscheid van drie langdurige bestuursleden, Klaas van Leeuwen, Roel van Stappershoef en Wim van Bruggen, die 40 jaar lang onvermoeibaar hebben gewerkt om alle fietsevenementen van stichting Wielerronde Rhenoy tot een succes te maken. Ze werden geëerd voor hun toewijding en inzet voor de lokale gemeenschap. Gelukkig wordt hen plaats in het bestuur ingevuld door nieuwe aanwas, dat met enthousiasme uitkijkt naar de volgende editie in 2024.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app