• Cliënten van Syndion met de boswachter.
• Cliënten van Syndion met de boswachter. Foto: Aangeleverd

Crowdfundactie voor dagbestedingslocatie Lingebos na brutale inbraak

Algemeen 309 keer gelezen

VUREN • Het Lingebos in Vuren is onlangs het slachtoffer geworden van een brutale inbraak. Hierbij is bijna al het gereedschap weggenomen. In het Lingebos in Vuren verrichten cliënten van Syndion, een organisatie voor mensen met een beperking, werkzaamheden voor Staatsbosbeheer.  Om nieuwe gereedschap aan te kunnen schaffen zijn Staatsbosbeheer en Syndion een crowdfundactie gestart voor de dagbestedingslocatie. 

Bosmaaiers, kettingzagen, boortollen en de afkortzaag werden gestolen. Ook de diesel die in de loods stond opgeslagen is meegenomen. De inbrekers hebben veel schade gemaakt aan de keet van de dagbestedingsgroep en aan de opslagloods. Zelfs de persoonlijke kluisjes van de cliënten zijn opengebroken. Een erg vervelende ervaring voor de cliënten en begeleiders van dagbestedingslocatie Lingebos. Nog vervelender is dat ze zonder deze gereedschappen hun werkzaamheden in het Lingebos niet of nauwelijks uit kunnen voeren. Gelukkig zijn veel materialen verzekerd, maar helaas wel met een eigen risico.

Crowdfunding
Via Buitenfonds willen de organisaties via crowdfunding geld inzamelen voor het vervangen van het gestolen gereedschap. Daarnaast wil de locatie camera’s ophangen en de keet en opslagloodsen vervangen. Met uw hulp kunnen de cliënten van Syndion hun werkzaamheden in het Lingebos weer naar behoren uitvoeren en staan de gereedschappen er een stuk veiliger bij.

Scan onderstaande QR-code en draag bij aan nieuw gereedschap. Men is blij met elke donatie vanaf 1 euro. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app