• De film Tár draait bij LingeFilm.
• De film Tár draait bij LingeFilm. Foto: Aangeleverd

Een sensuele dans, gearrangeerd huwelijk en monsterlijk maestro bij LingeFilm

Algemeen 652 keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm vertoont in de paasvakantie de sensuele dansfilm Magic Mike’s Last Dance op donderdag 6 april (film+ladiesnight 19.30 uur) en op zaterdag 8 april (20.30 uur), een romantische feelgoodfilm What’s Love Got To Do With It op vrijdag 7 april (film+friendsnight 20.30 uur) en het indrukwekkende muziekdrama Tár op woensdag 19 april (19.30 uur gewijzigde aanvangstijd ivm lengte film en pauze) waarin een gevierde dirigent misbruik maakt van haar machtspositie.

Magic Mike’s Last Dance 

Voormalig stripper Mike wordt de choreograaf van een dansspektakel met vooral mannelijke dansers in een Londens theater. De rijke eigenaresse van dit theater kent Mike uit haar verleden als danseres, wat spanning oplevert met haar bijna ex-echtgenoot. Mike maakt een spraakmakende, opwindende en frisse voorstelling met dansers die bewegen als water. 

Ladiesnight

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseert LingeFilm in samenwerking met De Pluk een Ladiesnight met om 19.30 uur in het Grand Café een welkomstcocktail en hapje en een markt met diverse kraampjes. Aanvang film is 20.30 uur. Entreeprijs € 12,50.

What’s Love Got To Do With It 

Komt liefde met een vonk of kun je liefde sturen? In het lichtvoetige Britse drama What’s Love Got To Do With It komt, opgewekt meanderend, antwoord op beide vragen. Dertigers en jeugdvrienden, Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif), komen elkaar na lange tijd weer tegen. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze om te kiezen voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk besluit Zoe, documentairemaker, haar jeugdvriend met de camera te volgen in de aanloop naar zijn huwelijk. De zoektocht naar een levenspartner laat hij graag over aan zijn Pakistaanse ouders. Een gearrangeerd huwelijk, voor een moderne Londense dertiger? ‘Love, contractually’, noemt Zoe het. Zij vertrouwt liever op het bemiddelaarsalgoritme van Tinder.

Friendsnight

Elke eerste vrijdag van de maand is het “Friendsnight’: dan vertoont LingeFilm een feelgood film waar je vrolijk van wordt. Samen met vriend(inn)en een avond heerlijk genieten van een bekende en positieve film met (vaak) bekende acteurs en een geweldig verhaal. Je verlaat de zaal met een glimlach! Neem een drankje vooraf, klets bij in de pauze en blijf na afloop lekker borrelen, zodat je friendsnight een compleet avondje uit is. 

Tár

In Tár, Todd Field’s woest indrukwekkende verhaal over de ondergang van een briljant dirigent, is Cate Blanchett exceptioneel als Lydia Tár, Ze heerst over de film zoals ze over het Berlijnse orkest heerst waar ze is aangesteld, haar macht schijnt in elke scène door. Tár is een rijke, gelaagde film die veel aan de kijker overlaat. De film laat zich nadrukkelijk niet reduceren tot een eenvoudige plot. Hij raakt ook aan vragen als wanneer een artistieke visie overgaat in een autoritaire visie en vragen over originaliteit en imitatie. “Het is altijd de vraag in de muziek die de luisteraar fascineert”, houdt ze haar studenten voor, “niet het antwoord.”

Informatie en tickets

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang donderdagavond (FILM+LADIESNIGHT 19.30 uur), vrijdagavond (FILM+FRIENDSNIGHT 20.30 uur), zaterdagavond 20.30 uur en woensdagavond 19.30 uur (met pauze). Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app