• De avond van de prijsuitreiking dorpsquiz.
• De avond van de prijsuitreiking dorpsquiz. Foto: Aangeleverd

Vierde Dorpsquiz Geldermalsen staat in de startblokken

Algemeen 491 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op zaterdagavond 30 september 2023 vindt de vierde Dorpsquiz Geldermalsen plaats. De vijfkoppige organisatie is druk bezig om weer een heleboel leuke, grappige en uitdagende vragen en opdrachten te verzinnen voor deze vierde versie. 

Hoe werkt dat een dorpsquiz?

De dorpsquiz in het kort: inwoners van Geldermalsen en omstreken gaan tijdens de Dorpsquiz een avond lang in teams allerlei vragen beantwoorden en leuke opdrachten doen. Je kunt meedoen met bijvoorbeeld je vrienden, sportvereniging, familie, straat, buurt, collega’s. Het team haalt op 30 september om 18.00 uur het quizboekje op in Schenkerij de Beurs en regelt zelf een geschikte plek om de quiz te maken. Bijvoorbeeld thuis, in de horeca, bij je club of vereniging, op kantoor. Om 23.00 uur moet het boekje weer worden ingeleverd. Hierin staan vragen over onder andere muziek, geschiedenis, nieuws, film & tv, sport, natuur. Het zijn zowel lokale als algemene vragen. Je hoeft niet alle kennis paraat te hebben, want je mag alle middelen inzetten om de zeer diverse vragen te beantwoorden: internet, boeken, kranten, hulplijnen.

Diverse teamsamenstellingen 

Martine Eerelman, een van de vijf vrijwilligers die de Dorpsquiz organiseren: “Er zijn ook allerlei opdrachten op diverse locaties in Geldermalsen, want we maken de quiz niet alleen. Allerlei ondernemers, instellingen en verenigingen denken en doen met ons mee. Op deze manier leer je Geldermalsen beter kennen.” De minimale teamgrootte is 10 personen, maar de ervaring leert dat ongeveer 15 tot 20 personen een goed aantal is. Zorg vooral ook dat je mensen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende interesses erbij betrekt. De teams maken kans op mooie prijzen, ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. En het winnende team krijgt de mooie wisseltrofee.

Inschrijven kan tot 1 september. Het inschrijfgeld is 20 euro per team. Teams kunnen zich digitaal inschrijven op www.dorpsquizgeldermalsen.com

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Verbinding, passie en plezier: Vocal Group Rosé zoekt nieuwe koorleden Nieuws 18 uur geleden
Uitreiking van de cheque door mannenkoor Fruit Unlimited
Een symbolische cheque voor Stichting CaVa Nieuws 20 uur geleden
• Gemeente West Betuwe heeft een Woonzorgvisie in de maak.
Zorg en wonen in de toekomst goed regelen; Woonzorgvisie West Betuwe in de maak Nieuws 23 uur geleden

Download onze app