• De spelers van Elckerlyc in Geldermalsen heten belangstellenden welkom.
• De spelers van Elckerlyc in Geldermalsen heten belangstellenden welkom. Foto: Cees Hoogteyling

Toneelvereniging Elckerlyc uit Geldermalsen legt ieder jaar de lat hoger

Algemeen 589 keer gelezen

GELDERMALSEN • Bij de toneelvereniging Elckerlyc in Geldermalsen zijn ze blij weer het toneel op te kunnen. In de corona periode was dat niet mogelijk. Toch heeft de vereniging niet stil gezeten. Binnen de door corona gestelde spelregels werd ‘Frisse Lucht 1.0 en 2.0 in de openlucht opgevoerd. 

De vereniging heeft zich niet uit het veld laten slaan en zijn nu al enkele maanden druk aan het oefenen om op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april ‘Momenten van Geluk’, in de Pluk op te voeren.

Groot publiek

Gerard Eisma, speler en verantwoordelijke voor de PR: “We zien er erg naar uit om weer in De Pluk voor een groot publiek ons kunstje te tonen. De spelersgroep, onder de professionele leiding van Casper Coenegracht, heeft de lat wel weer hoog gelegd. Het stuk ‘Momenten van Geluk’ is een humoristisch en tegelijkertijd wanhopig verhaal, over een familie die het leven leeft, zonder geluksmomenten daadwerkelijk te proeven. In de voorstelling worden de toeschouwers heen en weer geslingerd tussen heden, verleden en toekomst, over tedere verliefdheid, harde onverschillige ontrouw, de ontmaskering van een huwelijk en een ontroerend nieuw begin daarvan. “Een hilarisch, tragisch en herkenbaar familieverhaal dat iedereen pijnlijk vastgrijpt, om vervolgens niet meer los te laten.”

Toneelschrijver

Het stuk dat wordt opgevoerd, is geschreven door geliefde Engelse toneelschrijver Alan Ayckbourn. Meer dan vijftig toneelstukken kwamen uit zijn pen en zijn in meer dan veertig talen vertaald en opgevoerd. Hij is een meester van de komedie, van precieze karakterisering en van het beschrijven van pijnlijke situaties. Voorzitter Bonne van Dam: “We kijken niet alleen negatief terug op de periode van corona. Gelukkig hebben we een hechte groep spelers en die hebben nu weer acht maanden met onze regisseur gewerkt aan het komende theaterstuk. Wel zijn er enkele spelers in de afgelopen periode afgehaakt en daarom zouden we het fijn vinden als we wat nieuwe en vooral jongere leden zouden kunnen begroeten. Ze zijn altijd welkom op een repetitieavond om de sfeer te proeven. Naast ons optreden in De Pluk, hebben we dit jaar ook Frisse Lucht 0.3. weer in september en weer in Meteren. Wat velen nog niet weten, we gaan met een speciaal programma naar verpleeghuizen. Op Koningsdag zullen we als figuranten op de Oranjemarkt in Geldermalsen te zien zijn.”

Kaarten

Kaarten voor april zijn te bestellen, kosten 15 euro. Alle info: www.toneelgroepelckerlyc.nl

Cees Hoogtyling  

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie