• Sinterklaas op bezoek bij het Odensehuis.
• Sinterklaas op bezoek bij het Odensehuis. Foto: Aangeleverd

Sint heeft verrassing voor Stichting Vaarwens en het Odensehuis

Algemeen 312 keer gelezen

GELDERMALSEN • Sint en Pieten Geldermalsen hebben ondanks dat ze het erg druk hebben en veel geld hebben uitgegeven voor de cadeautjes van de kinderen, tijd vrijgemaakt om toch enkele instellingen te verrassen. 

De commissie Sint en Pieten Geldermalsen ontvangt voor het vele werk wel eens een donatie. Dat geld wordt ieder jaar gebruikt als ondersteuning goede doelen. Dit jaar waren dat Stichting Vaarwens en Odensehuis in Geldermalsen.

Stichting Vaarwens

Vorige week werd Hetty Murman verrast met een bezoek van Sint en twee Pieten en werd haar een cheque van maar liefst 500 euro aangeboden. De cheque die zij mocht ontvangen was voor de Stichting Vaarwens. De Sint: “Mevrouw Murman, uw man Erik was meer dan twintig jaar betrokken bij het Sintfeest in Geldermalsen. Wij weten dat de vaartocht, verzorgd door de Stichting Vaarwens, die Erik vlak voor zijn overlijden in september heeft gehad op het IJsselmeer voor hem en zijn familie een ongelooflijk mooie dag is geweest. Nu heeft de commissie Sint en Piet Geldermalsen gemeend, dit jaar ter herinnering aan (Sint) Erik, de opbrengst te schenken aan de Stichting Vaarwens.” Hetty Murman: “Dit ontroerd me. Dit is een geweldig gebaar. Wij hebben ervaren wat een dag varen betekent voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben. Het is een Stichting die geheel op vrijwilligers en donateurs draait. De dag met Erik, die altijd heeft gevaren en ons als familie zal onvergetelijk blijven. Namens de Stichting Vaarwens, onze dank.”

stichtingvaarwens.nl

Odensehuis

Eerder dit jaar opende het Odensehuis met ondersteuning van Welzijn West Betuwe haar deuren in het Boomgaardhuis in Geldermalsen. De bezoekers ervaren allen geheugenproblematiek. Het Odensehuis in Geldermalsen is het inloophuis waar ondersteuning wordt geboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naasten.
Coördinator Babs Bergs en de vrijwilligers werden verrast door de komst van de Sint met zijn Pieten. Samen met hun begeleiders en de vrijwilligers die het Odensehuis mogelijk maken maakten zij er een gezellige ochtend van. Bovendien zette de Sint alle vrijwilligers in het zonnetje.

De goedheiligman zelf werd met een prachtig gedicht bedankt voor zijn komst. Ook zij mochten van de goedheiligman een cheque van 500 euro in ontvangst nemen. Babs: “Wij zijn blij met deze cheque en vooral dat we bij de Sint op het lijstje voorkomen. Ons huis is laagdrempelig en krijgt steeds meer bekendheid. Het geld is welkom en we zullen dit gaan besteden aan de activiteiten. De bezoekers hebben zelf het activiteitenplan gemaakt.”

welzijnwestbetuwe.nl

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie