Het bestuur is blij dat het programma voor kerst klaar is.
Het bestuur is blij dat het programma voor kerst klaar is. Foto: Cees Hoogteyling

Afdeling Geldermalsen van de Protestant Christelijke Ouderen Bond bestaat dertig jaar

Algemeen 672 keer gelezen

GELDERMALSEN • De afdeling Geldermalsen van de Protestant Christelijke Ouderen Bond, bestaat dertig jaar. Iedere maand gewoon even bijpraten met elkaar.

Toen de Protestant Christelijke Ouderen Bond, afdeling Geldermalsen in 1989 werd opgericht, waren er 28 leden. Het is schoorvoetend begonnen. Al snel bleek dat het toenmalige bestuur iets meer wilde dan alleen eens per jaar de belastingformulieren invullen. 

Tweehonderd leden

De afdeling Geldermalsen is in de dertig jaar van bestaan uitgegroeid naar ruim tweehonderd leden. Voor de maandelijkse bijeenkomst, die wordt gehouden in ‘de Ontmoeting’ van de Centrum Kerk, komen gemiddeld zo’n zestig leden. 

Gezelligheid

Voorzitter Jacky Bertens: “Natuurlijk is het behartigen van de belangen voor de leden belangrijk, maar we zijn meer. In de eerste plaats komen we bij elkaar voor de gezelligheid. Op de maandelijkse middag is het fijn voor de bezoekers om gewoon bij te praten. We zorgen als bestuur dat er een gevarieerd programma is. We merken dat de bezoekers deze middag zeer belangrijk vinden. We proberen ook mensen uit hun eenzaamheid te halen. Gelukkig hebben we als afdeling Geldermalsen een actief bestuur. 

We hebben er zelf ook plezier in, als we de maandelijkse ontmoetingsmiddag hebben. Veel mensen denken dat we er alleen zijn om problemen op te lossen of de jaarlijkse belastingformulieren voor ze in te vullen. Natuurlijk is dat belangrijk, maar sociale contacten zijn belangrijker.” 

Viertallig bestuur

In het viertallige bestuur zijn de taken goed verdeeld. Penningmeester André Wahl: “We proberen zoveel mogelijk zelf onze financiën te regelen. Onze leden betalen een jaarlijks bedrag van 29 euro, voor man en vrouw samen is het vijftig euro, dus voor het geld hoeven de mensen het niet te laten. Natuurlijk moeten we afdragen aan het hoofdbestuur. Wij klagen niet, we krijgen ook weleens iets van sponsoren die ons een warm hart toedragen.”

Lief en leed

Ria van Soelen is bestuurslid met bijzondere opdrachten. Ria: “Gelukkig hebben we corona tijd achter ons. We hebben als bestuur wel onze leden, als dat mogelijk was, bezocht. Het was ook de tijd van veel kaarten versturen. Wij hebben de ervaring dat er onderling een stevige band ontstaat door iedere maand bij elkaar te komen. 

Naast dat we elkaar iedere maand ontmoeten, hebben ook een jaarlijks busreisje. Dat betalen de leden zelf. We proberen die kosten wel zo laag mogelijk te houden. Zo zijn we naar het Rijksmuseum in Amsterdam en naar het museum Klok en Peel in Asten geweest. Toch reisjes die je, als je ouder wordt, niet gauw alleen onderneemt. Natuurlijk ontbreekt in het rijtje niet het kersen eten bij de Hoenderik in Tricht.”

Magazine

Secretaris is Heidi Maat. Bij een actieve vereniging is er voor een secretaris best wat werk. Heidi: “Ik doe het met veel plezier. We hebben iedere maand wel iets om naar uit te kijken. We houden de leden op de hoogte via ons leden magazine ‘Even bij praten’. 

Kerstviering

Belangrijk is de jaarlijks kerstviering. Dit jaar houden we die op donderdag 15 december. Dat is een echte verrassingsmiddag met buffet. Mensen die met ons kennis willen maken zijn altijd op de derde donderdagmiddag van de maand welkom.” 

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden