Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zoektocht naar hét lied van West Betuwe gaat door tot 01 maart

Algemeen 773 keer gelezen

WEST BETUWE •  Er wordt gezocht naar een lied waarin de inwoners zich herkennen en de kernen verbonden worden. De zoektocht is inmiddels een tijdje bezig, naar nieuwe inzendingen wordt uitgekeken. Liedjesschrijvers en muzikanten kunnen tot 01 maart 2023 hun voorstel indienen.

Het West Betuws Lied is een project dat wordt geleid door Marieke Zevenbergen, Bert van den Brink, Jan Neeteson en Gabri Wijnakker van Welzijn West Betuwe. De commissieleden hebben zo allemaal hun eigen ideeën over wat de perfecte inzending zou kunnen zijn maar delen de doelstelling van verbinding. Muziek is ook wat mensen en straks dus misschien wel de gemeente verbindt. “Dat iedere gemeenteraadsvergadering straks met het West Betuws lied begint”, geeft Jan als voorbeeld.

Ontdekking van lokaal talent

Marieke hoopt vooral dat de wedstrijd straks zorgt voor de ontdekking van lokaal talent: “Dat we iemand letterlijk uit de Betuwse klein onttrekken en een bliksemstart geven in zijn muzikale carrière. Gabri ziet voor zich hoe het lied straks langs de scholen gaat en kinderen aan de slag gaan met muziek, hij is niet voor niets de cultuurcoach.

Originele compositie

“Er zijn een aantal interessante inzendingen, ook heel divers. Maar we hopen dat er meer muzikanten, componisten, bandjes, koren en harmonieën zijn die aan de slag willen gaan voor ons West Betuws lied”, zegt de commissie nu. De inzending mag een compleet muziekstuk zijn, de tekst van het lied maar wel met originele compositie.

Uit de inzendingen worden tien liederen gekozen, die gaan aan de slag om met ondersteuning een live-act neer te zetten. Tijdens een groot evenement komen de tien op het podium te staan waarna een vakjury en het publiek het lied van West Betuwe kiest.

q www.westbetuwslied.nl

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden