Foto: Bert Spiertz
Foto: Bert Spiertz Foto: Bert Spiertz

GroenLinks: “Participatieproces Gastvrije Waaldijk ver beneden de maat”

Algemeen 1.050 keer gelezen

WEST BETUWE • GroenLinks West Betuwe vraagt interpellatiedebat aan omdat het participatieproces rondom de inrichting van de Gastvrije Waaldijk al lange tijd beneden de maat is.

De dijkverzwaring is in volle gang. Om de dijk daarbij goed in te richten voor bewoners en bezoekers is het project De Gastvrije Waaldijk bedacht, waarbij de auto te gast zou zijn en de dijk vooral voor fietsers, wandelaars en aanwonenden aantrekkelijk en veilig ingericht moest worden. 

Jarenlang zijn bewoners gevraagd hierover mee te denken maar nu de inrichting van de dijk nadert blijkt dat dit participatieproces en de ingebrachte visies op de inrichting - die voor de aanwonenden én de gebruikers van de dijk grote gevolgen heeft - maar bar weinig voor te stellen, aldus GroenLinks West Betuwe.

De Verenigde Waaldijkers hebben al meerdere malen namens een grote groep burgers hun onvrede geuit over de gang van zaken omdat het hoofduitgangspunt, een veilige dijk voor voetgangers, fietsers een aanwonenden waar gemotoriseerd verkeer te gast is, nu terzijde wordt geschoven. 

De inwoners is van alles beloofd, maar de plannen worden doorgezet zonder hen daarbij nog te betrekken. Ook een verzoek vanuit de raad om informatie heeft het college naast zich neergelegd.

Het participatieproces is slechts een woord gebleken. GroenLinks houdt van daden en wil dat inbreng van burgers serieus wordt genomen, en heeft daarom een interpellatiedebat aangevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie