• Een zomers feestje voor Oekraïense vluchtelingen.
• Een zomers feestje voor Oekraïense vluchtelingen. Foto: aangeleverd

Feestje voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen 544 keer gelezen

GELDERMALSEN • Tennisvereniging GLTC en stichting Help Elkaar organiseerden begin augustus een succesvol feestje voor Oekraïense gasten.

Ongeveer 80 volwassenen en kinderen gaven op zaterdag 6 augustus gehoor aan de oproep en waren aanwezig op het tennispark. 

Spelletjes
De kinderen genoten van de spelletjes, waaronder zaklopen, water dragen, sjoelen, stoepkrijten, waaronder een prachtige vredesduif in de kleuren blauw en geel, en er werden T-shirts beschilderd. De zelf meegebrachte Oekraïense specialiteiten, waaronder pampushky, deruny, borsjt en salades werden aangevuld met Hollandse poffertjes, barbecuevlees en een ijsje toe.

De gasten konden hun eigen Oekraïense muziek opzetten, waardoor ook sommige voetjes van de vloer gingen. Het winnende songfestival nummer ‘Stefania’ was regelmatig te horen.

Nieuwe contacten
Het feestje zorgde voor nieuwe contacten tussen de vluchtelingen onderling. De feestdag werd afgesloten met het bekende tennisspel ‘King of the Court’, waardoor uiteindelijk bijna iedereen op de tennisbaan te vinden was.

De kinderen gingen naar huis met een diploma op zak en een leuk presentje. Na het succes van de zomerspeeldag van 20 juli, was dit het tweede feestje dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij de geweldige gift van Go!Wheels die Stichting Help Elkaar op 11 juni in ontvangst mocht nemen. Maar het feestje werd ook een succes vanwege de inzet van de vrijwilligers van GLTC.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app