Ballonnenkunstje
Ballonnenkunstje Foto: Cees Hoogteyling

Buurmalsen wint ‘Elfdorpenspel’ 2022

Algemeen Fotoseries 2.764 keer gelezen

METEREN • Na twee jaar corona werd afgelopen week het ‘Elfdorpenspel’ weer gehouden. Meteren, de winnaar van het feest in 2019, was de organisator van dit evenement. Het bestuur Stichting Elfdorpenspel Meteren kan terugzien op een geweldig weekend. 

De winnaar van 2022 is het team van Buurmalsen geworden. Met een punt verschil wist Buurmalsen de ploeg uit Tricht achter zich te laten. Enspijk eindigde als derde. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de elf teams de ontvangen. Tot voor kort hadden alle elf kernen van de voormalige gemeente Geldermalsen ingeschreven om deel te nemen. Op het laatste moment hebben de teams uit Rumpt, Rhenoy, Gellicum en Acquoy afgezegd.

Dian van Wijk: “Het is jammer, dat waarschijnlijk ook de corona daar de oorzaak van is. Ik denk wel te mogen spreken namens de hele ploeg. We hebben geweldige dagen gehad. Het waren topdagen. De samenwerking met de ploegen uit de andere kernen geeft een familiegevoel. Ook de  kinderen die met hun ouders waren meegekomen, hebben volop kunnen genieten. Ze konden vrij rondlopen en spelen. Laten we hopen dat we volgend jaar in Buurmalsen weer compleet zijn met onze elf dorpen en onze naam ‘Elfdorpenspel’ eer aandoen.”

Evenement voor hele gemeente

Wethouder Jacoline Harman was vrijdag bij de Van Heteren-pubquiz aanwezig, die werd gewonnen door de twee groepen uit Deil. Hartman: “Dit is geweldig wat de vrijwilligers doen. Dit verbindt dorpen onderling. Ik hoop dat het in de toekomst een evenement wordt voor de hele gemeente.”

Corrie Hakkert van het team Buurmalsen is trots: “We hebben de joker op het juiste moment ingezet. Voor volgend jaar is Buurmalsen er klaar voor. Wel zullen we in september met elkaar om de tafel gaan en duidelijke afspraken maken over hoe nu verder. Dit feest mag niet verdwijnen. Jong en oud hebben deze dagen genoten. De onderlinge sfeer is uniek.”

Dian van Wijk: “Voor de aftrap, de bingo op donderdagavond, hadden we om zeven uur een geweldige onweersbui. Dat was wel even een angstig moment voor ons. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Het werd op tijd droog en we hadden een tent vol bezoekers. Het slotfeest zaterdag, met de huldiging van de winnaar, een gezelliger feest is bijna niet denkbaar.” In Meteren kunnen ze met trots terug kijken op een mooi weekend. 

Voorzitter Gerda van Wijk: “We hebben een mooie locatie gehad en het weer was ons goed gezind. Maar zo’n evenement is alleen te organiseren met voldoende vrijwilligers. Het is fijn wat die hebben gedaan.”

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Sponzen knijpen en water opvangen
Ballen opvangen en doordragen
Ploeg van Meteren die het organiseerde
Wethouder Jacoline Hartman geniet bij het elfdorpenspel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden