Het artistiek team van openluchttheater Korsen en Kaaien.
Het artistiek team van openluchttheater Korsen en Kaaien. Foto: Aangeleverd

Openluchttheater langs de Waal bij Varik en Heesselt

Algemeen 373 keer gelezen

HEESSELT/VARIK • Enige tijd geleden kon het artistiek team van het openluchttheater Korsen en Kaaien eindelijk weer bij elkaar komen. Het spektakel had in de zomer van 2020 moeten plaatsvinden, maar toen kwam alles door corona tot stilstand. Nu gaat het er toch echt van komen, in Heesselt én Varik, en wel op vier zomerse avonden in juni. 

In het najaar van 2019 was Stichting Kerk Heesselt vol goede moed begonnen met het ‘erfgoedverhalenproject’, want verhalen zijn er genoeg in de dorpen langs de Waal. In het kerkje deelden inwoners hun herinneringen. Gebaseerd daarop en na nog verdere research, schreef artistiek leider Rob Hoekstra drie korte toneelstukken. Deze korte toneelstukken zouden samenkomen in openluchttheater Korsen en Kaaien. De stukken gaan over zaken die voor bijna elke inwoner belangrijk zijn of zijn geweest: kersen, bakstenen en evacuaties. 

Door corona kwam alles stil te liggen en na al die tijd moest de motor weer worden opgestart om hortend en puffend op gang te komen. Mensen die twee jaar geleden in de startblokken stonden, bleken verhuisd of hadden net een nieuwe baan. Sommigen hebben het na het eind van het coronatijdperk extra druk om alles in te halen en kinderen van toen zijn net te groot geworden voor de gevraagde rollen. Toch lukte het de vrijwilligers om lokale regisseurs, dansers, zangers en acteurs te vinden. Het is nu tijd voor de volgende fase: het verfijnen van de verhalen en dan repeteren.

Het door lokale mensen gemaakte en uitgevoerde Korsen en Kaaien belooft een uniek schouwspel te worden. De scènes zijn in de buitenlucht te zien met als decor bijzondere plekken in Varik en Heesselt en ons prachtige rivierenlandschap. Tussen de drie verhalen door wandelen de bezoekers van de ene naar de andere locatie. Alleen bij onweer zullen de voorstellingen worden afgelast.

Wanneer: 17 juni (Heesselt), 18 juni (Varik), 24 juni (Varik) en 25 juni (Heesselt). Er is koffie/thee vooraf en ook na de voorstelling kan er nog een drankje worden gedronken. Voorafgaand aan de voorstellingen zijn de Dikke Toren in Varik (kleine entree gevraagd) en het Heesseltse kerkje open ter bezichtiging.
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Tickets: Voor 20 mei zijn de kosten €10 (exclusief boekingskosten). Na deze datum is de toegangsprijs €13,50. Op de avonden van de voorstellingen zijn er geen kaarten te koop. 

Kaarten zijn online te bestellen via de website van de Stichting Kerk Heesselt www.kerkheesselt.nl onder het kopje Theater/Kaartverkoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app