Janneke Holleman nodigt u uit om eens gezellig op de koffie te komen.
Janneke Holleman nodigt u uit om eens gezellig op de koffie te komen. Foto: Cees Hoogteyling

Dorpshuis Haaften bruisend centrum

Algemeen 972 keer gelezen

HAAFTEN • Ook het dorpshuis Burcht van Haeften heeft te maken gehad met corona, toch heeft het bestuur niet stil gezeten. Het afgelopen jaar heeft de gemeente West Betuwe onder de inwoners een enquête gehouden, daarin zijn een aantal wensen naar voren gekomen. Een van die wensen is dat ze graag een bruisend dorpshuis willen hebben. Zo missen ze een kroeg in het dorp. De beheerder van het dorpshuis kijkt nu met het bestuur wat ze aan wensen kunnen vervullen.

Nieuwe beheerder

Sinds begin dit jaar is Janneke Holleman de nieuwe beheerder van het multifunctionele dorpshuis. Zij heeft veel ervaring in het leidinggeven aan projecten en ziet Haaften als een nieuwe uitdaging. Janneke Holleman: “Uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat de inwoners van Haaften het dorpshuis belangrijk vinden voor de samenleving. Ze willen erbij betrokken zijn en zien het als een ruimte waar mensen elkaar ontmoeten en vriendschap sluiten. Ik denk dat dit dorpshuis veel ingrediënten in huis heeft om aan de wensen te voldoen. Gezien het enthousiasme in Haaften, merk ik dat ze zich wel bewust zijn dat we het samen moeten doen. Het bestuur staat open voor ideeën. We hebben gelukkig een grote groep vrijwilligers die in tal van commissies werken en dat is erg belangrijk. We proberen een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden, want samen zijn er doelen te bereiken. Zo wordt een café in het dorp als een gemis gevoeld. Daarom hebben wij nu iedere woensdag een koffiemorgen. Van tien tot twaalf uur is iedereen welkom en wij zullen ze in de gezellige ruimte ontvangen. Kom vooral eens langs voor koffie en een goed gesprek. We hebben een biljartvereniging binnen de muren en vandaaruit wordt er een kroegenavond georganiseerd. We hebben al de eettafel en dat is een succes. Kijk als we niets gaan proberen, komt er niets van de grond. Het gaat natuurlijk vooral om de draagkracht onder de bevolking. We hebben een geweldige zaal die voor veel mogelijkheden is te gebruiken. Volgende week, op zaterdag 14 mei, beginnen we aan een reeks muziekavonden. Het is gevarieerde muziek, niet iedereen houdt van hetzelfde. De aftrap is met livemuziek van de regioband ParaSoul.”

ParaSoul

De 11-mans formatie ParaSoul, met zangers en muzikanten, staat garant voor een onvergetelijke avond. Ze hebben een uitgebreid repertoire soulklassiekers en moderne soul, alles samengebracht tot een swingende smeltkroes. Het wordt genieten van de samenzang met de spetterende blazers en de zeer ervaren ritmesectie gaan ervoor zorgen dat niemand stil kan blijven staan. De avond begint om 20.30 uur. Bij boeking vooraf is de entreeprijs is 7,50 euro. Aan de deur zijn de kosten 10 euro. Deze lage prijs wordt mogelijk gemaakt door de Oranje Vereniging Haaften.  Meer informatie is te vinden op de website:

www.oranjevereniginghaaften.nl

Invulling geven aan wens van bewoners
voor nieuw dorpshuis met kroeg

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen Algemeen 23 mrt., 17:40
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:06
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00