Betuwse 11 Dorpentocht
Betuwse 11 Dorpentocht Foto: Betuwefotograaf

Betuwse 11 Dorpentocht op 28 mei

Algemeen 312 keer gelezen

RHENOY •  Het is alweer drie jaar geleden dat in Rhenoy de BETUWSE 11 DORPEN-TOCHT kon worden gereden. Maar dit jaar gaat hij echt door… zaterdag 28 mei aanstaande zal de 7e editie van deze mooie, sportieve en gezellige toertocht door het westelijke deel van de Betuwe worden verreden.

De organisatie van de Rhenoyse toertocht wil Rhenoy weer laten bruisen die dag en ze wil alle wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland nieuwe herinneringen laten maken. Alle draaiboeken zijn uit de kast gehaald en met de toestemming van alle instanties op zak, zijn de voorbereidingen in volle gang.

Afstanden

De route commissie hanteert de gebruikelijke afstanden, 50, 100 en 130 kilometer, maar heeft gekozen om een compleet nieuwe route voor de deelnemers uit te stippelen. De 50 kilometer tocht is een echte ‘familie’-tocht en goed te doen. Ook e-bikers zijn van harte welkom. Deze tocht leidt door de oorspronkelijke 11 dorpen van de voormalige gemeente Geldermalsen. Door het ontstaan van de nieuwe gemeente West Betuwe heeft de route commissie besloten de 100 en 130 kilometer tochten door alle 26 dorpen en stadjes van onze nieuwe gemeente te laten gaan.

Verandering

Nu de naam van onze toertocht niet meer de hele nieuwe gemeente afdek, vindt de organisatie het tijd voor een verandering van de naam. Daarom nodigen ze alle deelnemers aan de 7e editie van de BETUWSE 11 DORPENTOCHT uit om een suggestie te doen voor een nieuwe passende naam.

Praktische informatie

Vanaf ’s morgens half negen starten de eerste renners voor de 130 kilometer tocht, om negen uur starten de rijders van de 100 kilometer en om half tien gaat de ‘familie’-tocht van start.Zo rond 12 uur verwacht Miss Rhenoy, Sabine van Stappershoef, de eerste deelnemers alweer terug. Ze zal alle deelnemers persoonlijk verwelkomen.Dan is ook het gezellige terras van dorpshuis ‘De Betuwepoort’ open en ’s middags is er live muziek. Voor de kinderen is er de kermis en vanaf drie uur worden de verschillende categorieën van de Dikke Banden Race verreden. Deelnemers kunnen vanaf acht uur ’s morgens in het Rhenoyse dorpshuis ‘De Betuwepoort’ inschrijven of vooraf via de website van fietssport.nl/toertochten. Voor NTFU leden zijn de kosten € 5,- voor niet-leden € 7,-.


Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie