Jong en oud blij en in actie op de beweegbank in het hart van Deil, onder toezicht van Sonja Hoogakker.
Jong en oud blij en in actie op de beweegbank in het hart van Deil, onder toezicht van Sonja Hoogakker. Foto: Cees Hoogteyling

Beweegbank in Deil in gebruik genomen

Algemeen 1.331 keer gelezen

DEIL • Onder grote belangstelling werd door wethouder Ton van Maanen de eerste geplaatste beweegbank officieel in gebruik genomen. Op en met deze beweegbank, die is ontwikkeld in België en waarvan er nu elf staan in Nederland, kunnen maar liefst 250 fitness oefeningen worden gedaan.

Het is Sonja Hoogakker uit Deil die, toen ze in Utrecht aan De Hoogstraat aan het revalideren was en deze bank zag met al zijn mogelijkheden, zo’n bank al in het hartje Deil zag staan. Sonja: “Na een ongelukkige val ben ik invalide geraakt en kwam ik in De Hoogstraat. 


 
Het was midden in de coronatijd, ik hoorde mensen steeds zeggen: ‘We kunnen weinig’. Binnen was er bijna niets mogelijk en voor buitensporten zijn er weinig mogelijkheden die de mensen aanspreken. Ik dacht direct aan deze beweegbank. Dan komt de vraag: hoe kom je aan geld en waar moet zo’n bank komen. In overleg met Hettie Markenhof van het dorpshuis, was de plaats snel rond.

Hier in het centrum met gezellige zitjes, toeristen kunnen even een pauze nemen en zich op de bank nuttig en zinvol ontspannen. Dit is een locatie waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nu ook buiten sporten. We hebben het geluk gehad dat er vanuit de overheid een subsidie voor dit plan kon worden aangevraagd. Marije van Montfoort, van beleid advies sport West Betuwe, heeft dit project begeleid. Het is overal positief ontvangen en dit is het resultaat.


Trots

“Ik heb van het bedrijf Nijha uit een opleiding gehad en ben om het netjes te zeggen gediplomeerd begeleider. Ik kan zelfs voor oudere in beweging een workshop geven. Ik ben trots op wat er nu staat. Deil is toonaangevend. Het is nu aan de inwoners. Het is een cadeautje voor alle Deilenaren, voor jong en oud. Ik was eerst bang dat er vanmiddag niemand zou komen, maar dit eerste moment is overweldigend.”

Wethouder Ton van Maanen, geheel in West Betuwe sport-outfit, nam na een korte toespraak de beweegbank op sportieve manier in gebruik. Met inwoners van Deil gaf hij een uitvoerige demonstratie van wat erop en met behulp van de beweegbank allemaal kan. Van Maanen: “Ik ben trots dat dit tot stand is gekomen op initiatief van een inwoner zelf. Zij heeft er veel aan gedaan om deze beweegbank hier in het hart van het dorp geplaatst te krijgen. Dit is de eerste in West Betuwe en ik hoop zeker niet de laatste. Laat dit een voorbeeld zijn hoe het ook kan. Ik wens iedereen in Deil veel plezier met dit cadeau.”

Cees Hoogteyling

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden