Afbeelding
Foto: Marielle van der Gouw

Het ontwerp van Mariëlle van der Gouw van de Betuwse vlag

Algemeen 658 keer gelezen

WEST BETUWE • Dagblad De Gelderlander had een ontwerpwedstrijd uitgeschreven om een vlag voor de Betuwe te ontwerpen. Mariëlle van der Gouw deed aan de wedstrijd mee. 

“Als geboren Betuwnaar vond dat ik ook maar eens een leuk ontwerpje moest opsturen. Zo gezegd zo gedaan. Op tijd, technisch in orde enz. De lezers zouden kunnen stemmen op de vlag die ze het leukst vonden. Maar wat blijkt nu. Mijn ontwerp is foetsie! Je kunt er dus niet eens op stemmen…”

Mariëlle deed navraag bij De Gelderlander, maar die laten niks van zich horen. Daarom bij deze het ontwerp van Mariëlle. Mariëlle omschrijft het ontwerp als volgt:

“Met je neus in de wind! Op de vlag zie je een jonge dame afgebeeld met haar neus in de wind. Lekker de natuur opsnuiven. Haar golvende groene haar is gevuld met items die ik bij de Betuwe vind passen. Denk hierbij aan het fruit, de bloesem, de bijtjes, de luchtballonnen, fietsen, wandelen, en kanoën. Het groene haar staat voor de Betuwe die tussen de rivieren ligt.” 

“De kleur groen komt van de fruitbomen. En daaromheen het blauw van de rivieren. Om haar oor is een kers gehangen (wie heeft dat nou niet gedaan vroeger). Als de vlag aan de stok hangt wappert de dame op de vlag ook echt met haar neus in de wind. Het is al met al een fris en fruitig ontwerp geworden.”Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie