• De Bloesemtocht in het recente verleden.
• De Bloesemtocht in het recente verleden. Foto: © Fotografie George Burggraaff

Wederom geen Rode Kruis Bloesemtocht en Bloesemrun in april 2022

Algemeen 144 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het bestuur van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft besloten om de Bloesemtocht op 23 april en de Bloesemrun op 22 april 2022 niet door te laten gaan. Dit vanwege de nog altijd grote onzekerheden met betrekking tot het Coronavirus.  

Het bestuur van de Rode Kruis Bloesemtocht heeft na uitgebreid overleg besloten om de 28e editie van de Bloesemtocht en 5e Bloesemrun niet te gaan organiseren. Het is een moeilijke beslissing waarbij de organisatie wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en alle andere stakeholders opnieuw teleur moet stellen. Het kost maanden om dit grootste ééndaagse wandelevenement voor te bereiden. Het is reëel om te verwachten dat er in april 2022 nog altijd Corona maatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met onze evenementen. 

Veel impact
In 2020 en 2021 zijn de Bloesemtocht en de Bloesemrun ook al afgelast. Dit heeft veel impact gehad op de organisatie, vrijwilligers en sponsoren. Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: “Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken; de (financiële) risico’s zijn te groot. Gezien deze onzekerheid hebben wij besloten om de komende edities op dit moment wederom te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen.”

Het bestuur vond dit een moeilijk besluit. “Elk jaar staan ruim 500 vrijwilligers klaar om er een mooie wandeldag en een uniek hardloopevenement van te maken. De organisatie hoopt dat de situatie in 2023 rooskleuriger is en er opnieuw deze mooie evenementen georganiseerd kunnen worden in de Betuwe.” 

De volgende editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland voor vrijdag 14 april (Bloesemrun) en zaterdag 15 april 2023 (Bloesemtocht

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie