Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Start werkzaamheden natuurlijke begraafplaats in Ophemert

Algemeen 245 keer gelezen

OPHEMERT • In 2023 wordt de algemene begraafplaats in Ophemert uitgebreid met een natuurlijke begraafplaats. De werkzaamheden voor de aanleg starten deze week.

Planning

Eind november 2021 start de aannemer met de eerste fase van de aanleg. Dit bestaat vooral uit het opruimen van het bestaande terrein en het verbeteren van de bodem. Daarna worden er bloemrijke zadenmengels ingezaaid, dit zorgt voor een vruchtbaardere bodem. Doordat er diep gespit wordt, moet de grond daarna rusten om in te klinken. In de tweede helft van 2022 wordt de beplanting en verdere inrichting gedaan. Eind 2022 is de oplevering. Uiteraard houdt de aannemer rekening met uitvaarten op het andere deel van de begraafplaats. De werkzaamheden worden dan tijdelijk stilgelegd.

Natuurlijk begraven

Een natuurlijke begraafplaats is een begraafplaats met een parkachtige uitstraling, waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt. Dit is niet hetzelfde als een natuurbegraafplaats. Daarvoor zijn in West Betuwe op dit moment geen mogelijkheden. De natuurlijke begraafplaats in Ophemert is ook voor mensen van buiten het dorp bedoeld. Het beheer is in handen van de gemeente.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen Algemeen 23 mrt., 17:40
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:06
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00