• Felicitaties van burgemeester Servaas Stoop.
• Felicitaties van burgemeester Servaas Stoop. Foto: Aangeleverd

Zwemster Cindy Franken gehuldigd

Algemeen 197 keer gelezen

GELDERMALSZEN • Zwemster Cindy Franken is woensdagmiddag gehuldigd door de burgemeester van West Betuwe, Servaas Stoop. Dit voor haar topprestaties afgelopen oktober tijdens de World Company Sport Games in Athene waar zij uitkwam voor haar werkgever ‘s Heeren Loo en maar liefst vijf medailles won.

Trots op prachtige prestatie Een prestatie die zonder twijfel felicitaties en een huldiging verdienen. “Cindy Franken heeft op de Wereld Bedrijfsspelen in Athene een prachtige prestatie geleverd waar wij in Geldermalsen heel trots op zijn”, zei de burgemeester. Hierna overhandigde hij een vogelvoederhuisje dat een speciaal plekje krijgt in de recent aangelegde tuin van Cindy.

Bewondering 

Ook ‘s Heeren Loo regiodirecteur Ellen Quanten en manager Advisium Chantal te Linteloo staken hun bewondering voor de door Cindy geleverde prestaties niet onder stoelen of banken. “Wij zijn natuurlijk enorm trots op een medewerkster die een dergelijke topprestatie weet te leveren.” Dit benadrukte zij nogmaals met felicitaties en een mooie bos bloemen.

“Vanuit mijn vorige werkgever heb ik al eerder deelgenomen aan de Europese spelen in Gent”, vertelt Cindy. “Daarna had ik de smaak te pakken en volgden de Europese-/Wereldspelen in België, Frankrijk, Oostenrijk en nu dus Griekenland.” Op de Wereldspelen in Athene (6-10 oktober) kwamen 3.500 deelnemers uit 37 landen samen, werden 28 verschillende sporten beoefend. Dit jaar kwam Cindy uit voor haar werkgever ‘s Heeren Loo waar zij sinds juni 2021 werkt als gedragswetenschapper. De organisatie is hierdoor geëindigd op plaats 28 van de 108 deelnemende bedrijven.

Eer

Cindy is blij met de extra aandacht voor Wereld Bedrijfsspelen en ziet het als een eer dat zij vandaag gehuldigd is. “Ik heb er heel hard voor gewerkt en het is voor mij persoonlijk een mooie afsluiting. Voorlopig was dit mijn laatste wedstrijd. Na jaren van (sub)topsport ga ik het nu op sportgebied even wat rustiger aan doen en mijn focus verleggen naar mijn baan als gedragswetenschapper bij ‘s Heeren Loo. Maar, zoals een sporthart altijd zal blijven kloppen, sluit ik niet uit dat ik in de toekomst gewoon weer aan de bedrijfsspelen ga deelnemen.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie