Afbeelding
Foto: 123RF.com

Pleeggezinnen in het zonnetje gezet

Algemeen 272 keer gelezen

WEST BETUWE • Afgelopen week zijn pleeggezinnen uit West Betuwe in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een cadeau-envelop van de gemeente West Betuwe. Dat gebeurde tijdens de Week van de Pleegzorg van 3 tot en met 10 november.

In West Betuwe zijn 38 pleeggezinnen. Zij geven een thuis aan kinderen die in de knel zitten en een veilige plek nodig hebben. In de cadeau-envelop die zij ontvingen zit een voucher voor een leuke activiteit met het pleegkind, bijvoorbeeld voor een dagje Geofort, Uilenpark De Paay of een dagje zwemmen in Geldermalsen. Hiermee wil de gemeente pleeggezinnen bedanken voor hun belangrijke maatschappelijk bijdrage.

Veilige omgeving

Wethouder Ton van Maanen spreekt zijn waardering uit: “Ieder kind verdient het om op te groeien in een veilige en leefbare omgeving. Soms kan dat niet volledig in de ouderlijke situatie. Pleeggezinnen vangen deze kinderen op. Dat waarderen wij enorm.” West Betuwe zoekt nog nieuwe pleeggezinnen. Want er zijn kinderen die nog wachten op een plek in een pleeggezin. Een van de grootste aanbieders van pleegzorg is Entrea Lindenhout. Zij zijn dan ook op zoek naar meer pleegouders in de regio van West Betuwe.

Tekort aan pleeggezinnen

Al een aantal jaren is het aantal beschikbare pleeggezinnen te laag. En dat terwijl het aantal pleegkinderen toeneemt. Uit cijfers van Pleegzorg Nederland blijkt dat er jaarlijks 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig zijn. Annemarie de Bie, Ondersteuningsteam Pleegzorg bij Entrea Lindenhout: “Ieder kind heeft zijn eigen unieke situatie. Het pleeggezin moet passen bij de behoefte van het kind. Een zogenoemde ‘match’ maken is precies werk. Het hangt af van de problematiek, wat het kind nodig heeft en wat pleegouders kunnen bieden. Zo’n match slaagt alleen bij een goede samenwerking met ouders.”

Meer informatieIn

West Betuwe is met name vraag naar nieuwe pleeggezinnen die kinderen in de basisschoolleeftijd deeltijd willen en kúnnen opvangen. En die plek hebben voor meer kinderen. Zodat broertjes en zusjes bij elkaar kunnen blijven. Meer informatie over het opvangen van pleegkinderen is te vinden op www.ikwilpleegouderworden.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden