Daphne en Rogier hebben er zin in.
Daphne en Rogier hebben er zin in. Foto: aangeleverd

Daphne en Rogier verzorgen vinylfuifje op het Geofort

Algemeen 177 keer gelezen

HERWIJNEN • Onder de noemer ‘Vinylfuifje, The Geofort Edition’ kan en mag er op zaterdag 13 november aanstaande weer volop worden gedanst en meegezongen in het Geofort in Herwijnen.

“Na de succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2019 en een ‘dansloos’ Coronajaar 2020 hadden we weer veel zin in een lekker dansfeestje”, zegt Daphne Ploeg, één van twee DJ’s en medeorganisator van dit event. Samen met haar partner Rogier van Lieshout vormt ze het DJ duo Vinylfuifje, dat de muziek op deze avond zal verzorgen.

Muziekliefhebbers
“Wij zijn allebei enorme muziekliefhebbers en verzamelaars van de kleine 45 toeren singles”, aldus Rogier. “We draaien onze muziek alleen op vinyl en dan ook nog alleen de kleine plaatjes”. Vinylfuifje draait voornamelijk singles uit de jaren ‘70 en ‘80, en begin jaren ’90. Van disco tot pop, rock, alternative en guilty pleasures.

“Begin jaren ’90 werden er nog singles geproduceerd en verkocht, totdat de cd in opmars kwam”, vertelt Daphne. “Zelf heb ik in de jaren 80 bijna al mijn zakgeld opgemaakt aan het kopen van singletjes. De platenspeler zette ik op zijn allerhardst op mijn kamertje en dan natuurlijk hard meezingen en dansen”. 

Ook Rogier was altijd al een fervent verzamelaar van vinylplaten en draaide regelmatig op feestjes en partijen. Toen ze elkaar in 2018 leerden kennen was een gezamenlijke hobby snel geboren. “Een beetje opscheppen over wie de meeste singles had en elkaar uitdagen wie de beste muzieksmaak en meeste muziekkennis heeft, doen we nog iedere dag”, lacht Rogier, “maar juist ook onze smaakverschillen en de afwisseling maakt van Vinylfuifje een gesmeerde DJ machine.”

Terrassen
In de Coronaperiode heeft Vinylfuifje niet stilgezeten. Het duo draaide regelmatig op terrassen in de regio en op de grote pop-up terrassen in Den Bosch. Daphne: “Dansen kon en mocht toen helaas nog niet, maar we maakten er altijd een feestje van en kregen vaak tegen het eind van de avond iedereen ondersteboven op zijn stoel. Voor ons was het extra genieten: terwijl iedereen nog op zijn stoel geplakt moest blijven, stonden wij achter de draaitafels wél te swingen! We vinden het superfijn dat we iedereen nu weer echt kunnen laten dansen, zowel bij openbare- als op privéfeestjes.”

Dansen geblazen
Binnenkort is het dus dansen geblazen op het mooie Geofort in Herwijnen. Rogier: “Wij zijn blij dat het Geofort en medeorganisator Gerard Steenveld, die alles rondom het feest regelt, heel enthousiast meewerken aan de opbouw en inrichting van dit event. Het Geofort is natuurlijk ook een perfecte en super sfeervolle locatie voor een dansfeest. Niet voor niks vinden er op het Geofort vaak bruiloftsfeesten en andere feesten plaats. Samen maken we er net als in 2019 weer een fantastisch feest van. Iedereen staat te popelen om weer eens lekker uit te gaan.”

Kaarten
Het Vinylfuifje is op zaterdag 13 november van 19:30 tot 0:00 uur (middernacht). Kaarten kosten 17,50 euro, inclusief garderobe. Toegang alleen met geldige QR-code. Info op Instagram (@vinylfuifje) en Facebook (Vinylfuifje)Meer

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie