• Voor heet restaurant is woensdag faillissement aangevraagd.
• Voor heet restaurant is woensdag faillissement aangevraagd. Foto: Geurt Mouthaan

Faillissement aangevraagd voor restaurant De Vergulde Graaf

Zakelijk 4.849 keer gelezen

TIEL • De aandeelhouders van De Vergulde Graaf, gevestigd in woon-zorgcomplex De Vier Gravinnen in Tiel, hebben woensdag faillissement aangevraagd voor het restaurant. Ondanks inspanningen en inzet van alle partijen, blijkt het niet mogelijk de verliezen om te buigen naar een structureel winstgevende situatie.

De activiteiten van De Vergulde Graaf zijn sinds de oprichting ondergebracht in een apart bedrijf (BV) en zijn eigendom van SZR en Santé Partners. Volgens beide partijen had De Vergulde Graaf de afgelopen jaren te maken met uitdagende omstandigheden, waardoor jaren achtereen aanzienlijke verliezen zijn geleden. Deze verliezen zijn tot nu toe altijd gefinancierd door Santé Partners en SZR.

Als het faillissement door de Rechter Commissaris is uitgesproken, wordt er direct een curator aangesteld. Deze neemt vervolgens alle beslissingen rondom De Vergulde Graaf. Santé Partners en SZR hebben vanaf dat moment geen zeggenschap meer.

Achttien medewerkers
In geval van faillissement zal een curator beslissingen nemen over alle overeenkomsten die door De Vergulde Graaf zijn gesloten, waaronder de arbeidsovereenkomsten. Dit zal waarschijnlijk inhouden dat de arbeidscontracten van de vijf vaste medewerkers en dertien oproepkrachten van het restaurant worden beëindigd. Zij zijn hier inmiddels persoonlijk van op de hoogte gesteld.

Maaltijden voor bewoners
Er is een noodplan opgesteld door Santé Partners en SZR om de levering van de maaltijden aan de bewoners van De Vier Gravinnen de komende dagen door te kunnen laten gaan. SZR en Santé Partners garanderen dat iedereen die normaal gesproken een maaltijd kreeg vanuit De Vergulde Graaf, de komende dagen een warme maaltijd op het appartement ontvangt.

Sociale functie
“We betreuren het enorm dat het, ondanks alle inspanningen in de afgelopen jaren, niet is gelukt het restaurant in de zwarte cijfers te krijgen”, zegt Jef Mol, bestuurder van Santé Partners. “Restaurant De Vergulde Graaf heeft een belangrijke sociale functie binnen De Vier Gravinnen. Niet alleen voor bewoners, maar ook voor mensen uit de omgeving.”

Ontmoetingsfunctie behouden
“We willen met andere partijen samen onderzoeken of het mogelijk is een ontmoetingsfunctie te behouden”, zegt Mol. “Dat is heel belangrijk voor de senioren die daar wonen. De (concept)plannen worden, wanneer deze concreter zijn, voorgelegd en besproken met de bewoners- en thuisraad van De Vier Gravinnen.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie