• De grote winnaar van de Betuwse Fruitrally: een vrijwel originele Stutz 8 uit 1929 van Theo Tangelder uit Silvolde.
• De grote winnaar van de Betuwse Fruitrally: een vrijwel originele Stutz 8 uit 1929 van Theo Tangelder uit Silvolde. Foto: Rob Zantinge
fotoserie

De Betuwe in teken van oorlog, vrede en... auto’s

Nieuws Fotoseries 1.216 keer gelezen

BETUWE • De Betuwe stond het afgelopen weekeinde in het teken van oorlog en vrede. Vrijdag werden in onder meer Tiel en Buren met enige ceremonieel vertoon de Liberation Routes gepresenteerd. Zaterdag was de dit jaar extra beladen Dodenherdenking en zondag werd Bevrijdingsdag gevierd.

Dat laatste ging in Tiel gepaard met onder meer een kunstmarkt, activiteiten op het Vredesplein bij cultuurgebouw Zinder, vrijheidslunches, de Tour de Waal, carillonbespelingen en de vijfde editie van de Betuwse Fruitrally.

Hartstikke geslaagde dag

Rose van den Berg van ondernemersvereniging Hart van Tiel, één van de organisatoren van de Betuwse Fruitrally, spreekt kort voor de prijsuitreiking van de rally van een ‘hartstikke geslaagde’ dag. “Zowel ‘s ochtends als ‘s middags was het superdruk in de stad. Mooie exemplaren gezien en de weergoden zijn ons goedgezind, want dat maakt of breekt je evenement.”

Supervet

Rose van den Berg zegt geen echte autokenner te zijn, maar ze vindt de drie winnende bolides - een Stutz 8, een Ford Mustang uit 1968 en een modernere BMW ‘Alpina’-  wel hele bijzondere wagens. “Supervet hoor, heel bijzonder die Stutz uit 1929. Een Amerikaanse wagen, toch?”

Wel een uitdaging

Rose van den Berg vind dat de Betuwse Fruitrally, die dit jaar samenviel met de viering van Bevrijdingsdag, goed is verlopen. “Geen gekkigheden, een goede vijfde editie”, zegt ze. “Ondanks de werkzaamheden waar we mee te maken hadden, want dát was in de voorbereiding wel een uitdaging.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden