• De opening van het toeristisch seizoen met Frans (tweede van rechts) te midden van andere ambassadeurs van het regionale toerisme.
• De opening van het toeristisch seizoen met Frans (tweede van rechts) te midden van andere ambassadeurs van het regionale toerisme. Foto: Marjon de Lange

Frans Duijts zet zich in voor de Betuwe en Maas en Waal

Nieuws 1.073 keer gelezen

TIEL • Wie Tiel zegt, zegt Frans Duijts. Dat wil zeggen: de wat jongeren onder ons. De Tielse volkszanger is niet alleen ‘van Tiel’. Hij blijkt een ware ambassadeur voor de hele regio te zijn. En dat krijgt een vervolg.

Onlangs ging Frans een samenwerking aan met het Regionaal Bureau voor Toerisme, gevestigd in Dodewaard. Hij is een trotse bewoner van de Betuwe en heeft zijn streek én de regio Maas en Waal uitgekozen voor een bijzonder project dat Frans Thuis gaat heten.

Inspiratieplatform

Onlangs, tijdens de feestelijke opening van het toeristisch seizoen, vertelde hij er enthousiast over. “Frans Thuis wordt hét inspiratieplatform, waarbij ik Nederland kennis ga laten maken met mijn geliefde regio’s de Betuwe en Maas en Waal. Het wordt een platform met als basis veel unieke content en nieuwe muziek van mijn hand. Het platform, de muziek en de content dienen tevens als opmaat naar de campagne in aanloop naar Frans Thuis LIVE, in 2025. Dit is een uniek nieuw muziekfestival.”

Weer Waalkadeconcert

Frans wil dus volgend voorjaar weer een concert gaan geven op de Tielse Waalkade. Jaren geleden heeft hij daar al eens twee jaar achter elkaar een festival georganiseerd; om precies te zijn in 2011 en 2012. Dat wil hij terugbrengen, maar dan in een nieuw jasje. “Het is de bedoeling dat het in mei of juni 2025 zal plaatsvinden op de Waalkade in Tiel. Dan kom ik na al die jaren weer ‘Thuis’, ik kan niet wachten”, vertelde hij onlangs tijdens de opening van het Toeristisch seizoen, waar hij één van de sprekers was.

Letterlijk in mijn achtertuin zal een persmoment plaatsvinden

In de achtertuin

‘Frans Thuis’ is een ambitieus project. Ergens deze maand tot en met de maand juli begint de eerste fase van het project met een persmoment bij hem thuis, gewoon in Tiel, waar hij het project ‘Frans Thuis’ aan de Nederlandse pers zal gaan presenteren. “Letterlijk in mijn achtertuin zal een persmoment plaatsvinden, waar ik uit de doeken zal doen wat de plannen zijn voor de komende periode en hoe ik de regio’s de Betuwe en Maas en Waal op een positieve manier op de kaart wil gaan zetten.”

Met vrienden en collega’s

En dat doet hij niet alleen. In die eerste fase gaat hij zijn bevriende collega’s uit het vak een stukje van zijn geliefde regio laten zien en daar verschillende video’s opnemen. Toffe locaties, ideeën en potentiële partners die iets met toerisme in de Betuwe of de regio Maas en Waal van doen hebben roept hij vooral op zich te melden. 

“Ik ga met mijn vrienden en collega’s uit de muziek langs verschillende culturele plekken, fruitbedrijven en grote organisaties die zich in de kijker willen spelen. Uiteindelijk zal het resultaat hiervan op de verschillende social-media kanalen geplaatst worden, van zowel mijzelf, de locatie en de muzikale vriend en dan krijgt het bedrijf of merk dat meewerkt hierdoor veel positieve aandacht.” Frans zoekt samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme nog partijen die hiervoor open staan.

Album in het najaar

Goed nieuws voor de fans is ook dat dit jaar, in november eindelijk weer een langverwacht album van Frans uitkomt. Dat staat niet los van het toerismeproject, want er staan vijftien songs op het album en die worden stuk voor stuk straks ondersteund door unieke, in de Betuwe geschoten videoclips. “Ook hiervoor zoeken we nog unieke locaties en partners die zich hieraan willen verbinden”, aldus Frans.

Met heel veel plezier fietste ik door onze mooie streek de Betuwe

Meimaand Fietsmaand

Goed bezig dus, voor onze regio. Als echte ambassadeur opende Frans op 1 mei de ‘Meimaand Fietsmaand’. Hij gaf het startsein voor een fietstocht van Fort bij Asperen naar Werk aan het Spoel in Culemborg en fietste zelf mee. De genoemde etappe is een onderdeel van de ‘Fietsen langs forten’ route. 

“Met heel veel plezier fietste ik door onze mooie streek de Betuwe. Het was een prachtige dag. Met de opening van de Meimaand Fietsmaand hoop ik zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de komende maand ook op de fiets te stappen en het rivierengebied te ontdekken”, stelt de Betuwse zanger.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden