• Inspirerende erven bezoeken op zaterdag 25 mei.
• Inspirerende erven bezoeken op zaterdag 25 mei. Foto: aangeleverd

Bezoekers welkom op ‘Dag van het Open Erf’ in Rijswijk

Nieuws 299 keer gelezen

BUREN • Op het eigen terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? 

Inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf, op zaterdag 25 mei. 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs. In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. 

Gemeente Buren

Ook in de gemeente Buren. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Zo kan een kijkje worden genomen bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen.

De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land.

In de gemeente Buren stelt Margot van Engelshoven haar erf aan Prinses Margrietstraat 2 in Rijswijk van 11:00 tot 12:30 uur open. Publiek wordt ontvangen met een drankje en wat lekkers. Bezoekers kunnen meedoen aan een rondleiding door de grote, meer dan honderd jaar oude hoogstamboomgaard, het voedselbos met poel, een volwassen walnotenbosje met daarnaast een grote poel en een verwilderde perenboomgaard; een stukje ‘wilde’ natuur, waarin veel dieren een veilige haven hebben.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van het Open Erf kan bij de ambassadeur in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over deze dag en de terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden