• De dichters laten zich rijden in een Buick 46 S sportcoupe uit 1939.
• De dichters laten zich rijden in een Buick 46 S sportcoupe uit 1939. Foto: aangeleverd

Dichters op poëzietour doen Tiel ook aan

Nieuws 520 keer gelezen

zaltbommel/tiel • De dichtersgroep die op zondag 5 mei (Bevrijdingsdag) deelneemt aan de PoëzieTourdeWaal, wordt in bijzondere oldtimers vervoerd.

De dichters laten zich rijden in een Buick 46 S sportcoupe uit 1939, ooit eigendom van een destijds bekende Mexicaanse filmster. De andere oldtimer is een Citroën DS (’Snoek’) uit 1967.Tijdens de PoëzieTourdeWaal trekken dichters langs diverse locaties langs de Waal om hun gedichten voor te dragen. 

Tiende keer
De gedichten staan in het teken van het thema ‘Vrijheid’. De PoëzieTourdeWaal wordt voor de tiende keer gehouden en is onderdeel uit van het grote vrijheidsevenement TourdeWaal.

Tourschema
Het tourschema van de dichters is als volgt; 11:45 uur: Vertrek vanaf Waalkade Zaltbommel; 12.30 uur: Tiel (Cultuurgebouw Zinder); 14.15 uur: Kerkje Heesselt; 16.00 uur: Zaltbommel Waalkade (grande finale).

De dichtersgroep bestaat dit jaar, naast dichter/organisator Thom Ummels, uit (oud)stadsdichters Marinda Pieron (Culemborg), Romy van Dongen (Waalwijk), Martin Rensen (Gorinchem) en Doeko L. (’s-Hertogenbosch).

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden