Afbeelding
Foto:

Twee exposities bij het KunstKabinet in Tiel

Nieuws 527 keer gelezen

TIEL • Vanaf vrijdag 5 mei tot en met zaterdag 11 mei zijn er twee exposities te zien bij het KunstKabinet, Dominicushof 120 in Tiel. 

In het kader van 5 mei organiseert dit kunstenaarscollectief, bestaande uit Andrea van Sloterdijck, Truus Thijssen, Gert van Otterloo, Jeannette van der Schaaf en Maree Jongbloed, ieder jaar een expositie over het thema Vrijheid. Deze expositie is te zien in de Hyacinthuskapel. Bert Megens, een van de deelnemende kunstenaars, heeft een portret gemaakt van Navalny. Het portret heeft een ereplek gekregen in de kapel. Verdere zijn er werken te zien van o.a. Molly Verdegaal, Jeannette van der Schaaf, Anneke Snoep en Gert van Otterloo.

Rudy van Amersvoort exposeert in het KunstKabinet in Tiel. Tegelijkertijd is er op de begane grond, naast de werkruimte van het kunstenaarscollectief, de tentoonstelling ‘De dijk en de rivier’ te zien. Rudy van Amersvoort woont aan de dijk en met enige regelmaat maakt hij prenten of schilderijen van de dijk en de rivier die hij vanuit zijn werkkamer ziet. Anderhalf jaar was de dijk langs de Waal in Tiel afgesloten.

Nu gaat de dijk weer open voor publiek. In het kader van de dijkverzwaring exposeert Maree Jongbloed een schilderij in de vitrine op de bovenverdieping. Zij heeft in 2002 de schotbalksluis (1877) aan het einde van het Innundatiekanaal bij de Waal geschilderd. Deze historische schotbalksluis is nu verwijderd.

Open op dinsdag- en donderdagmorgen van 10:00 tot 13:00 uur. Vrijdag- en zaterdagmiddag en koopzondag van 13:00 tot 17:00 uur.


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden