• Anna Fetter en Annick Scheerder bij Mus Atelier in Zoelen.
• Anna Fetter en Annick Scheerder bij Mus Atelier in Zoelen. Foto: Henriett Somlai

Buren Bijzonder brengt juweeltjes aan het daglicht

Nieuws 306 keer gelezen

BUREN • In het weekend van 31 mei tot en met 2 juni zetten bijna vijftig kunstenaars de deuren open van hun atelier of tonen zij hun werk op bijzondere locaties in de stad Buren en de om liggende plaatsen binnen de gemeente. 

Keramiek, brons, natuursteen, ijzer, assemblage, glaskunst, fotografie, goudsmeden, sieraden, textielkunst, schilderijen, er is veel te zien en te beleven tijdens deze editie van de kunst- en cultuurroute. Op fietsafstand van de historische stad Buren zijn ateliers te bezoeken in Erichem, Kerk-Avezaath en Zoelen. 

Open ateliers, kunst op verrassende locaties

Buren Bijzonder is opnieuw een verrassende ontdekkingsreis voor de kunstliefhebber. Alle kunstenaars worden gepresenteerd op www.burenbijzonder.nl. Dit jaar schenkt de organisatie van de kunstroute extra aandacht aan startende kunstenaars. In samenwerking met LekArt en door een oproep aan HKU-studenten is de kunstroute verrijkt met vers opkomend talent. Zeven in totaal. Ook bij Mus Atelier in Zoelen krijgen jonge gastkunstenaars tijdelijk onderdak met hun kunst.

Anna Fetter en Annick Scheerder, twee voormalige huisgenoten, tonen nieuw werk tijdens Buren Bijzonder. “Onze deelname aan de kunstroute is een fijne stok achter de deur. Ik maak veel kunst, maar heb zelden de kans om het ook te tonen. En mijn werk mag eindelijk wel het daglicht zien”, aldus Anna Fetter die in 2019 is afgestudeerd aan de HKU. Intussen werkt ze freelance onder andere voor het Nationale Opera en Ballet als decorbouwer. Haar werk laat zich omschrijven als spannend en onheilspellend. Rauwe gevoelens op een theatrale manier vormgegeven. 

Annick Scheerder is kind aan huis in deze regio. Ze is opgegroeid in Culemborg en werkt nu als docent beeldende kunst op een middelbare school in Houten. Voor haar is deelname aan Buren Bijzonder belangrijk om een netwerk van kunstenaars en kunstliefhebbers op te bouwen. Met haar kunst maakt ze ingewikkelde thema’s zoals dood of religie toegankelijk door ze op een lichte manier te benaderen. Ze hoopt dan ook in gesprek te kunnen gaan met de bezoekers. 

Wie Buren Bijzonder bezoekt, kan op zaterdag en zondag rekenen op extra traktaties van andere kunstdisciplines dan beeldende kunst. In Buren stad zullen tekenaars aan de slag gaan met urban sketches, op diverse locaties is er muziek te horen en meesterverteller Eric Borrias verrast het publiek in Zoelen met bijzondere kunstverhalen.

Na het verlies van een aantal vertrouwde locaties, zoals het Marechaussee museum, is het bestuur van Buren Bijzonder blij dat er een aantal nieuwe gastlocaties kon worden toegevoegd aan de route. Ook zullen gastkunstenaars werk tentoonstellen in de tijdelijk her-bestemde Culemborgse Poort, omgedoopt tot de Culturele Poort van Buren stad. Het bezoeken van de kunstroute is gratis.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden