• Bezitters van een scootmobiel bij de uitgezette trajecten
• Bezitters van een scootmobiel bij de uitgezette trajecten Foto: Aangeleverd

Veiliger op pad in Tiel met Flipje op wielen

Nieuws 351 keer gelezen

TIEL • Met een interessante vaardigheidscursus is Flipje op wielen het nieuwe programma gestart. Deze wordt in augustus herhaald in een opgefriste versie. Verder zijn er zes toertochten ingepland, is ook deelname aan de avondvierdaagse mogelijk.

De cursus bestond uit twee delen. De toehoorders kregen in projectievorm meerdere verkeerssituaties voorgeschoteld. Veilig Verkeer gaf daarbij uitleg, tips en adviezen. De deelnemers kregen volop gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend kon in de verkeerstuin van Vrijthof in praktische zin geoefend worden. Het ging de meesten goed af, hoewel een intensiever circuit aan te bevelen is.

De cursus werd in goede stemming afgesloten. Iedereen kwam in het bezit van een certificaat. Veilig Verkeer reikte een fraaie tas uit met daarin een nuttig boekje met verkeersregels voor scootmobielen. De deelname had in de ogen van de organisatoren wel groter mogen zijn, maar de weersomstandigheden werkten niet mee. Merkwaardig genoeg hadden de deelnemers daarvan bij het buitengedeelte geen enkele hinder.

In het programma is een wijziging gekomen. De toertocht van 22 mei is door omstandigheden verplaatst naar 29 mei. Opnieuw is een verrassingstocht opgenomen. Om het allemaal gemakkelijk te maken kunnen deelnemers zich ook via een inschrijfformulier op de website aanmelden. Flipje op wielen kent geen verplicht lidmaatschap. Wel is een bijdrage verschuldigd voor deelname. Hierover wordt altijd tijdig gecommuniceerd.

flipjeopwielen.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden