• Hans Timmerman (projectleider), Monique Bettink (wethouder sociaal domein gemeente Buren) en Caroline Kolff (opbouwwerker Welzijn Rivierstroom).
• Hans Timmerman (projectleider), Monique Bettink (wethouder sociaal domein gemeente Buren) en Caroline Kolff (opbouwwerker Welzijn Rivierstroom). Foto: aangeleverd

Welzijn Rivierstroom brengt Corona-ervaringen Buren in beeld

Algemeen 410 keer gelezen

BUREN • De afgelopen jaren speelde het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding hiervan tegen te gaan een grote rol in het openbare leven. Voor de Gemeente Buren brengt Welzijn Rivierstroom, samen met andere maatschappelijke organisaties, de ervaringen van burgers rond COVID-19 in beeld. 

‘Welke gevolgen heeft het virus voor de inwoners persoonlijk gehad en hoe gingen zij om met de maatregelen werden genomen? Wat hebben inwoners als positief ervaren en welke negatieve aspecten heeft men ondervonden?’ 

In gesprek
De betrokken maatschappelijke organisaties gaan met een groot aantal groepen in gesprek. Uitgangspunt hierbij is dat ieders ervaring relevant is. Het gaat om ervaringen in de eigen woonomgeving: met school, werk en dagbesteding, maar ook in de vrije tijd. De Gemeente Buren hoort graag wat de behoeften zijn van de inwoners en wil hiervan leren. ‘Hoe zetten we burgers beter in hun kracht? En wat kunnen we doen om beter voorbereid te zijn op de toekomst?’

De Gemeente Buren is benieuwd naar de ervaringen van mensen die in of nabij één van de vijftien kernen van de gemeente wonen. Dit zijn Asch, Beusichem, Eck en Wiel, Erichem, Ingen, Kerk-Avezaath, Lienden, Maurik, Ommeren, Ravenswaaij, Rijswijk, Zoelen en Zoelmond. Ook een deel van de dorpen Buurmalsen en Kapel-Avezaath ligt op het grondgebied van de gemeente Buren.

Ervaringen delen
Wie zijn of haar ervaringen rondom het coronavirus wil delen, kan contact opnemen met Welzijn Rivierstroom. Dit kan door te mailen naar info@welzijnrivierstroom.nl of door te bellen met 0344 602337 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur).

Bijeenkomst
Welzijn Rivierstroom probeert dan een bijeenkomst in de buurt te organiseren. Van de opgehaalde ervaringen komt voor het eind van het jaar een geanonimiseerd verslag beschikbaar. Dit verslag zal via de website van Welzijn Rivierstroom en de Gemeente Buren te downloaden zijn.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden