• De Columbus is 92 jaar oud en heeft een rijkelijk historie.
• De Columbus is 92 jaar oud en heeft een rijkelijk historie. Foto: aangeleverd

Feest op de Columbus aan de kade in Tiel

Algemeen 413 keer gelezen

TIEL • Het in 1930 gebouwde Partyschip Columbus ligt op zaterdag 4 juni van 19.00 tot 00.30 uur aan de kade in Tiel voor een (dans)feest. Het partyschip gaat niet varen, maar blijft de hele avond aan de kade liggen. Feestgangers kunnen voor 24 euro per persoon, inclusief twee drankjes en wat hapjes, een kaartje voor het feest kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar Tiel Maritiem, veerpont Hendrikus en waalschokker Neeltje Jantje. 

De Columbus is 92 jaar oud en heeft een rijkelijk historie. Het schip is ooit als Stoomschip IJssel gebouwd. Het was destijds half passagiers-, half vrachtschip en onderhield een lijndienst tussen Amsterdam en Kampen. Hier gingen de passagiers van boord en de lading ging dan verder naar Zwolle, over de - toen nog - Zuiderzee. Later ging het schip, na namen als S.S. IJsselstroom, m.s. J.H.D. Koppe en Stad Enkhuizen, Columbus heten. Het schip vaart tegenwoordig vanuit Kerkdriel door het gehele Rivierengebied.

Kaarten
Tickets voor ‘Dansen aan de Waal’ zijn te koop via secretaris@tielmaritiem.nl en www.ticketkantoor.nl/shop/Tielmaritiem.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie