Ingetogen kleuren voeren de boventoon.
Ingetogen kleuren voeren de boventoon. Foto: aangeleverd

Expositie Steven van Meurs in Synagoge Buren

Algemeen 157 keer gelezen

BUREN • Steven van Meurs exposeert van vrijdag 2 tot en met zondag 13 februari in de oude Synagoge van Buren.

Met een onderzoekende blik houdt Van Meurs zich inmiddels ruim 20 jaar met de schilderkunst bezig. Aanvankelijk als autodidact en van 2013 tot 2018 studerend aan de Nieuwe Academie Utrecht, ontwikkelde hij een geheel eigen signatuur. Zijn schilderijen vertrekken altijd vanuit een concreet gegeven. De motief-keuze is echter niet aan regels gebonden. De onderwerpen lopen uiteen van dagelijkse objecten en ervaringen tot actuele feiten. Het bronnenmateriaal is daarom gevarieerd en omvat onder meer snapshots, krantenfoto’s en filmstills.

Dikke lagen
De werken begeven zich vaak op of rond het grensvlak tussen abstractie en figuratie. Strenge en geometrische vlakken worden gecombineerd met organische en soms in dikke lagen aangebrachte vormen, waarbij ingetogen kleuren de boventoon voeren.

Selectie van twee jaar
De expositie, getiteld UP2, toont een selectie van werken die in de afgelopen pakweg twee jaar zijn ontstaan. De expositie is een unieke gelegenheid om dit bijzondere werk in een fraaie historische context te bekijken.
De expositie kan van 13.00 tot 17.00 uur gratis worden bezocht met inachtneming van de geldende coronamaatregelen voor doorstroomlocaties.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie