• Obdeijn denkt in kansen, niet in onmogelijkheden.
• Obdeijn denkt in kansen, niet in onmogelijkheden. Foto: Rob Zantinge

Stad Buren krijgt wellicht themamarkt

Algemeen 167 keer gelezen

BUREN • Het kunstijsbaantje werd door de coronamaatregelen voortijdig gesloten. Toch bruist de inmiddels 627-jarige stad Buren in 2022 weer, als het aan organisator Evert Obdeijn ligt. Zo ziet hij wel iets in een themamarkt, bijvoorbeeld rond de vijftiger, zestiger of zeventiger jaren. “Met muziek, toneel en producten uit zo’n tijdvak”, legt hij uit. 

Evert Obdeijn, die diverse petten draagt - waaronder die van voorzitter van BurenStad - wil ook meer inspelen op het feit dat de stad het héle jaar de moeite waard is. “Kijk, in bloesemtijd weten toeristen Buren goed te vinden. En de afgeslankte editie van Chateau voor Buren trok ook zo’n duizend bezoekers. Door Corona bleven veel Nederlanders de afgelopen tijd in eigen land en kwamen ze ook naar Buren. Dat is mooi, maar we moeten wel proberen het lokale karakter te behouden; Buren moet geen pretpark of openbaar museum worden. Wat dat betreft zou de gemeente ook meer naar de voorzieningen moeten kijken. Bezoekers lopen nu vaak over straat, tussen het verkeer. Parkeren zou eigenlijk buiten het centrum plaats moeten vinden. We zijn daarover ook met de gemeente in gesprek.” 

Kansen
Evert Obdeijn denkt in kansen voor Buren én voor de ondernemers, níet in onmogelijkheden. “Je ziet hier het hele jaar mensen en dan moet je zorgen dat je daar op aansluit. Zo zit hier op maandag alles dicht, maar ondernemers zouden samen af kunnen spreken wie dan open gaat.”

Rob Zantinge

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie