Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Nieuwe trend in online vermaak: quizzen met vrienden en familie

Algemeen 74 keer gelezen

In tijden dat er weinig fysiek samenzijn mogelijk is, wordt gezocht naar ander vermaak tijdens de winteravonden. 

Zo worden er door vriendengroepen en families veel quizzen samengesteld, die via Zoom, Teams of Skype gespeeld worden, veilig vanuit huis. Hoe gaat dit in zijn werk?

Een quiz maken
Vriendengroepen die gezamenlijk veel concerten en festivals bezoeken, draaien vanzelfsprekend een muziekquiz in elkaar als vermakelijk alternatief. Wat er nodig is om zo’n quiz samen te stellen: internet, twee apparaten (laptop, tablet), eventueel extra speakers, en een printer om de vragen af te drukken die gesteld worden, dan hoeft niet steeds tussen schermen gewisseld te worden. Ook kunnen onherkenbaar gemaakte albumhoezen en jeugdfoto’s van artiesten uitgeprint worden om die voor de webcam te tonen, al is het delen van het scherm ook een optie. Is er geen goede printer voor handen, dan investeert men erin, omdat deze ook tijdens het thuiswerken nog veelvuldig van pas komt. Wat is de beste koop voor de beste printer voor thuis van 2022, vraagt men zich daarbij vaak af. Wil je meer informatie en een overzichtelijke lijst hiervan bekijken? Bezoek de website van Ubari voor deze informatie.

Goedlopende teksten en subvragen à la Matthijs van Nieuwkerk
Zowel hobbyisten als thuiswerkers kijken daar meteen voor een toetsenbord, het samenstellen van een flitsende quiz met goedlopende teksten vergt immers nog meer typwerk. Ook op de vraag ‘wat is het beste toetsenbord van 2022’ heeft de website van Ubari de antwoorden. Wanneer de quiz af is, spreekt de quiz-groep een datum af voor het online samenzijn. Dit kan met meer teams. Er worden muziekfragmenten vanaf de ene laptop afgespeeld terwijl men via het andere apparaat elkaars peinzende blik ziet. De teams krijgen subvragen à la Matthijs van Nieuwkerk (Popquiz a GogGo). Op welk album stond dit nummer, hoe heet de drummer op deze track, welke rapper trouwde met die en die zangeres? Voor andersoortige rondes zijn de mogelijkheden eveneens talrijk. Er worden rebussen van songtitels gemaakt met Paint of Photoshop, kennis van de actualiteit wordt aan de hand van foto’s en fragmenten getoetst, enzovoorts. Hele families en vriendengroepen hebben hier vele uurtjes (voor)pret aan. Men houdt veilig afstand, maar samen een spelletje doen voelt juist dichterbij. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie