Tien musea uit Gelderland in beeld gebracht

Algemeen 91 keer gelezen

Tien prachtige verhalen, over tien prachtige Gelderse musea, zijn in tien korte documentaires vastgelegd. MuseumTV heeft documentaires gemaakt en aan het online archief toegevoegd. De films over de Gelderse musea zijn intussen door het hele land te zien. ?

Regio - Deze online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom MuseumTV de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en diens collecties.

MuseumTV heeft reeds een bezoek gebracht aan Museum de Lage Hof, Stichting Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Stichting Voerman Museum Hattem, Streekmuseum Baron van Brakell, Veluws Museum Hagedoorn Plaatse, Kijk en Luister Museum, Stichting Nederlands Tegelmuseum, Nationaal Orgelmuseum en Stadsmuseum Groenlo. Het Grensland Museum staat nog op de planning om bij langs te gaan. In totaal zijn er 27 video’s gemaakt van musea uit Gelderland die te zien zijn op de website van MuseumTV.

De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Gelderland. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de tien musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de musea uit Gelderland gezien zullen worden. De hoop voor musea is dat de bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.

MuseumTV, een initiatief van Stichting Ons Museum, is het grootste digitale museum van Nederland. De stichting heeft zich tot doel gesteld om kunst en cultuur voor iedereen (gratis) bereikbaar te maken, ongeacht achtergrond of locatie in Nederland. Dat betekent dat niet enkel de grote musea in de Randstad in beeld gebracht worden op het video-on-demand platform, maar dat kleine en grote musea in heel Nederland een podium krijgen. Op onze website en in onze app kan iedereen mini-documentaires kijken van ±5 minuten over uiteenlopende tentoonstellingen en vaste collecties. MuseumTV vormt daarmee een perfect medium om op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst en cultuur. Er wordt daarbij ingezet op online marketing en bereik: MuseumTV bereikt iedere maand 1.8 miljoen mensen. Het platform werkt daarnaast samen met partners die buiten de culturele sector opereren en verschillende distributiekanalen.

Karel Broshuis | MuseumTVMarketing Managermarketing@museumtv.nl 06-53774584

MuseumTV Kennemerplein 14 2011 MJ Haarlem

www.museumtv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie