Sport- en cultuurlessen voor volwassenen met een laag inkomen

Algemeen 63 keer gelezen

Tiel - Sinds 1 juni is de gemeente Tiel aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Zo maken we sport en cultuur mogelijk voor Tielse inwoners met een laag inkomen. Het fonds betaalt mee aan het lesgeld en spullen die nodig zijn voor de les.

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er om deze inwoners te helpen.

Wethouder Van Hees: “Wij willen dat zoveel mogelijk inwoners mee kunnen doen aan sport of culturele activiteiten. Zeker met een laag inkomen is dat niet altijd even makkelijk. Daarom doen we mee aan het Volwassenenfonds. Door te bewegen, mensen te ontmoeten en te genieten voel je je beter. Het maakt je leven leuker! En dat gunnen we iedereen.”
Meedoen? Een aanvraag bij het Volwassenenfonds gaat via een tussenpersoon. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker van het wijkteam, schuldhulpverlening, Mozaïek Welzijn of het maatschappelijk werk. Deze tussenpersoon kan samen met de inwoner de aanvraag doen. Meer informatie is te vinden op .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie