Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Jasmijn van Wijk in actie.
Jasmijn van Wijk in actie. (Foto: KdePater Fotografie)

Waterpolodames De Linge/PCG pakken twee dagen op rij de zege

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM/LEERDAM • De waterpolodames van De Linge/PCG hadden het dit weekend extra druk. Zowel zaterdag als zondag speelden zij een competitiewedstrijd.

Zaterdag startte de wedstrijd in een overvol Caribabad. De dames speelden tegen het eerste damesteam van de Vennen uit Dongen, waar ze vorige week nog 8-8 tegen speelden. De dames waren er dan ook extra op gebrand om nu te winnen, maar dat waren de tegenstandsters ook.

Spannende wedstrijd op zaterdag
Zo spannend als het uit was, werd het thuis niet anders. Hoewel de dames vrijwel steeds de voorsprong hielden, was de stand van 4-4 in de derde periode het bewijs van een pittige wedstrijd, waarin beide teams hard vochten om de bal in het doel van de tegenstandsters te krijgen. In de derde periode lukte het de Leerdam/Gorinchemse dames om na mooie doelpunten van Kimberly de Pater en Jasmijn van Wijk weer een verschil te maken van twee doelpunten en schoot Merel van der Veen de bal hard in de kruising in de laatste seconde, waardoor men even op adem kon komen met 7- 4 op het scorebord.

In de vierde periode pakten de dames uit Dongen weer wat doelpuntjes mee, waardoor ze terugkwamen naar 7-6. Uiteindelijk wisten Kimberly de Pater en Sybrina Lauritsen met nog vier minuten te spelen de marge weer op drie doelpunten te krijgen. Beide teams scoorden daarna nog een maal en er werd uiteindelijk gewonnen met 10-7.

Fysieke wedstrijd op zondag
Zondag werd de wedstrijd in Leerdam gespeeld tegen NDD uit Doetinchem. Beide teams moesten even op gang komen. Aan het einde van de tweede periode stonden de dames van de De Linge/PCG met een magere 2-1 voor. De wedstrijd verliep wederom spannend. Daarnaast was het een erg fysieke pot, waarin beide teams moesten strijden voor een goal. Uiteindelijk kwam de thuisspelende ploeg het sterkst uit de strijd. Ze wonnen de wedstrijd met 6-4.

Doelpunten
Doelpuntenmaaksters op zaterdag waren: Kimberly de Pater (5), Lisanne Plenter (2), Merel van Veen (1),  Sybrina Lauritsen (1) en Jasmijn van Wijk (1).

Doelpuntenmaaksters op zondag waren: Lisanne Plenter (2), Iris Schepers (1), Kimberly de Pater (1), Merel van Veen (1) en Lupi Lopez Caridad (1).

Volgende week zondag staat er opnieuw een inhaalwedstrijd op het programma. De dames spelen dan om 16:30 uur in het Caribabad te Gorinchem tegen het hogergeplaatste Arethusa uit Oss.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten