Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Ode aan de Linge: Benefietconcert voor Oekraïne

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN •  Op zondag 5 juni, eerste Pinksterdag, presenteert Ode aan de Linge vanaf 16.00 uur een pianoconcert met het stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt door pianoduo Hanny de Winter en Esther Groot in de Heemtuin in Geldermalsen. Tijdens dit concert wordt er een uniek kunstwerk gecreëerd: het ‘Tapijt voor Vrede’.

De toegang is gratis. Aan het einde van het concert is er een collecte. De gehele opbrengst komt ten goede aan de vluchtelingenopvang in gemeente West Betuwe.
Het concert is in de buitenlucht en bezoekers worden uitgenodigd om een ligmatje en dekentje mee te nemen om ontspannen liggend te genieten van de verbindende kracht van de muziek. Stoelen zijn aanwezig en bij slecht weer is er een overkapping. Het mooie terras aan de Linge is geopend. Uniek aan dit optreden is dat er gedurende het concert door Stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap een symbool voor vrede in de vorm van een kunstwerk wordt gemaakt: het ‘Tapijt voor Vrede’.

Het beroemde muziekstuk Canto Ostinato werd in de periode 1976-1979 gecomponeerd door de Nederlander Simeon ten Holt. Het is sinds de eerste uitvoering in 1979 ontelbare malen uitgevoerd, in allerlei verschillende bezettingen, en ook nu nog onverminderd populair. Bijzonder aan het stuk is dat het voor de uitvoerenden een groot element van improvisatie bevat. Hierdoor klinken geen twee concerten hetzelfde en is ook de lengte van het stuk iedere keer anders. Zo kan er een meditatieve sfeer ontstaan, soms met een trance-achtig effect. Dus neem je ligmatje mee om zo mee te kunnen drijven op de golven van de muziek.
Hanny de Winter studeerde orgel en daarna piano aan het Utrechts Conservatorium en geeft les in haar eigen muziekpraktijk in Geldermalsen. Esther Groot studeerde piano en zang aan het toenmalige Hilversums Conservatorium. Ze geeft les en treedt op als DuoLaCaresse, met mezzosopraan Caroline Scheer.

Locatie: ingang van de Heemtuin via het parkeerterrein bij Albert Heijn, Achter ’t Veer in Geldermalsen. Gratis parkeren op zondag.

Info: www.odeaandeline.nl zie ook: www.tapijtvoorvrede.nl

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten