Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Open lesmiddag en -avond TTO en gymnasium op KWC

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Live les, hybrideles, onlineles: binnen de tto-afdeling van het KWC gaat het tto-programma in allerlei vormen door. Leerlingen konden niet het jaarlijkse bezoek aan de opera in Amsterdam brengen. Tweetalig vwo-5 kreeg daarom in het Engels een workshop van de Culemborgse operadocent Ineke Geleijns.

Zij vertelde over het ontstaan van opera en liet de leerlingen in groepjes zelfgemaakte operascenes uitbeelden waarbij ze in een freeze-stand een tableau vivant verbeeldden. Vervolgens moesten ze raden welke scène er werd uitgebeeld.

Op het KWC kun je tto kiezen op alle afdelingen: vmbo, havo en vwo. En bij het vmbo geldt dat tto binnen alle leerwegen wordt aangeboden. Tijdens het eerste half jaar verwerven brugklassers al een groot deel van de Engelse fluency waarna zij in de lessen uitsluitend Engels met elkaar kunnen spreken. Examens Anglia, 

Checkpoint en voor het vwo het International Baccalaureate toetsen het taalniveau van het Engels gedurende de verschillende opleidingen. Oud-leerlingen kijken met veel voldoening terug op hun tto-opleiding en helpen graag mee met activiteiten.

Het KWC is een Global Citizen School en heeft hiervoor een senior certificaat ontvangen. Reizen en uitwisselingen staan hoog in het vaandel. Via online meetings en projecten wordt er contact onderhouden met scholen in het buitenland. In tijden van covid kan zo de samenwerking gecontinueerd worden. Vijfdeklassers mogen zelf een internationale stage organiseren en vinden hun trip naar het buitenland, waarbij ze voor het eerst alleen op pad vaak het hoogtepunt van hun tto-loopbaan.

Bij de teamactiviteiten wordt de band met de klas sterk gestimuleerd: jongeren ontwikkelen zich op het KWC in de tto-afdeling niet alleen als individu maar ook als lid van een groep. Het tto-programma draagt in sterke mate bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Het KWC biedt daarnaast ondersteuning bij allerlei hulpvragen van leerlingen op het gebied van leren en ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden naar tto op het KWC? De tto open lesmiddag voor leerlingen is op dinsdagmiddag 8 februari, live en online, van 16.00 uur tot 17.30 uur. Voor ouders donderdagavond 10 februari online 18.30 – 20.30 uur. Leerlingen, oud-leerlingen en docenten vertellen hier alles wat je wilt weten. Aanmelden kan via de website: https://www.kwc-culemborg.nl/Groep_7/8/Open_Lesavond_TTO_vmbo/havo/vwo___Open_Lesavond_Gymnasium

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten