Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: 123rf.com

Stichting Help Elkaar is Menstruatieartikelen Uitgifte Punt

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Stichting Help Elkaar is sinds enige tijd ook Menstruatieartikelen Uitgifte Punt oftewel MUP. In samenwerking met het Armoedefonds geeft een MUP gratis verschillende soorten menstruatieartikelen aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen. 


1 op de 10 vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband. Alhoewel er inmiddels in Nederland al 308 punten zijn, is Help Elkaar in de gemeente West-Betuwe de enige. Mensen die hiervoor belangstelling hebben, kunnen een bericht sturen via de website www.stichtinghelpelkaar.nl of langskomen op de D.J van Wijkstraat 9 in Geldermalsen op dinsdag- of zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. 

Een groeiende groep mensen heeft moeite om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen en kunnen daardoor niet voorzien in hun basisbehoeften. Stichting Help Elkaar doet er al vijf jaar alles aan om iedereen die dat nodig heeft te helpen. Op de vaste locatie aan de D.J van Wijkstraat 9 in Geldermalsen kunnen mensen die dat nodig hebben bijvoorbeeld kleding uitzoeken, een voedselpakket krijgen, sint- en kerstspullen kiezen en ook naailes volgen.

Op deze locatie kunnen belangstellenden ook kleding en schoenen inbrengen. Natuurlijk wel graag netjes, schoon en niet kapot. Op dit moment kan stichting Help Elkaar met name herenkleding erg goed gebruiken. Tot slot wil de stichting graag de speciale sinterklaas box onder de aandacht brengen die bij Top 1 Toys de Jager in Geldermalsen staat. Als u een cadeautje koopt en die in de box stopt, maakt u een ander kind in de buurt heel erg blij.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten