Op de foto wethouder Ben Brinck, architect Voets, Directeur Logistieke Hotspot Rivierenland de heer Engelbart, de heer Van Kessel van J.C. van Kessel Groep. (Foto: Raphaël Drent)
Op de foto wethouder Ben Brinck, architect Voets, Directeur Logistieke Hotspot Rivierenland de heer Engelbart, de heer Van Kessel van J.C. van Kessel Groep. (Foto: Raphaël Drent) (Foto: Raphaël Drent)

Feestelijke opening nieuw duurzaam paviljoen

  •   keer gelezen

Het nieuwe duurzame paviljoen aan de Medelsestraat-Oost 17 is onlangs feestelijk geopend.


Tiel - Op 1 oktober is dit gebouw op bedrijvenpark Medel in gebruik genomen. Dit is het kantoor voor Industrieschap Medel en daarnaast voorziet het in een educatieve invulling voor de Logistieke Hotspot Rivierenland. J.C. van Kessel Vastgoed B.V. gaf opdracht voor de bouw van dit duurzame all-electric gebouw. Medel is een bedrijvenpark met ambitie in onder andere groen en duurzaam.

Voor de nieuwbouw, die in slechts 17 weken is gerealiseerd, is gebruikt gemaakt van een kruislaaghouten constructie. “Hout heeft een duurzaam imago en duurzame kernwaarden. Daarnaast is met hout snel en modulair te bouwen en heeft het voor een all-electric pand gunstige eigenschappen, zoals warmteaccumulatie’’, aldus Ursula Henderson van AVK Houtbouw.

Door het multifunctionele karakter van het pand, is ook wanneer Industrieschap Medel besluit te vertrekken, makkelijk een nieuwe invulling aan te geven. Paul van Bergen van de J.C van Kessel Groep zegt hierover: “Het mooie aan dit ontwerp is dat je er alle kanten mee op kunt en het gebruikt kan worden voor nieuwe projecten.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier