In de maand november is een cadeaucheque van 600 euro te winnen met de FlipPas,  aangeboden door Michel van Heesch (eigenaar Restaurant De Betuwe en Grand Café Hart van de Betuwe).
In de maand november is een cadeaucheque van 600 euro te winnen met de FlipPas, aangeboden door Michel van Heesch (eigenaar Restaurant De Betuwe en Grand Café Hart van de Betuwe). (Foto: Janet Kooren)

Voor de derde keer prijzenpartner: Een begrip in Tiel en omstreken

  •   keer gelezen

FlipPas-prijzenpartner van de maand november is Restaurant de Betuwe. Inmiddels al voor de derde keer stelt deze FlipPas-deelnemer van het eerste uur een maandprijs ter beschikking: de winnaar mag ter waarde van maar liefst zeshonderd euro verteren bij de gastvrije familie Van Heesch.


Tiel - Inmiddels al ruim 42 jaar is de naam Restaurant de Betuwe een begrip in Tiel. We spreken dit keer met Michel van Heesch, want zijn vrouw Margriet vond het tijd om hem weer eens in de spotlight te zetten. “Gasten krijgen is mooi, gasten houden is nog mooier,” verzucht hij als we op de regenachtige vrijdagmiddag bij hem aanschuiven. Zojuist heeft hij een echtpaar uit Ede uitgeleide gedaan. Ze vierden hun 12,5 jarige bruiloft bij hem, hun 25-jarige bruiloft en nu boekten ze hun 40-jarige bruiloft. “Uit Ede! Dat is toch een geweldig compliment?” Alsof hij het zelf bijna niet kan geloven dat mensen zo graag naar zijn restaurant komen.

Zijn houding is alleszeggend. “Wij bieden goed eten voor een eerlijke prijs en leggen onze gasten in de watten. En dat waarderen de mensen. We maken van iedere gelegenheid een feestje.” Sinds twee jaar zijn de thema-avonden ook weer terug op de agenda. En een doorslaand succes, horen we. Niet alleen de ‘ouderwetse’ Scandinavische avonden, maar ook populaire artiesten trekken regelmatig volle zalen. “We bedienen daarmee een breed publiek. Mensen die houden van gezellig uitgaan, hebben hier een fantastische avond.”

Intiemer

De eerstvolgende Scandinavische avond is op 10 november. “Reserveren is wel gewenst, het loopt al flink,” vertelt Michel. En er zijn ook nog wat kaarten voor het optreden van Jannes op 13 januari. “We boekten die zondag er snel bij toen we zagen hoe snel de kaarten voor zijn optreden op 12 januari de deur uitvlogen.” In februari staan Django Wagner (dubbeloptreden) en Peter Beense op het podium en in mei komt onder andere Tino Martin naar Tiel. Michel: “De sfeer is bij ons veel intiemer dan in een stadion of een groot theater, en dat merk je ook echt aan de beleving.”

Trots op Tiel

Over de FlipPas is van Heesch duidelijk. “Ik ben trots op Tiel. En je maakt de stad met elkaar, dat gevoel zit in mijn genen. Daarom is de FlipPas iets dat ik van harte ondersteun. Het gekke is dat mensen van buiten Tiel de stad vaak veel meer waarderen dan de Tielenaren dat zelf doen. Ik heb hier bijvoorbeeld met alle grote evenementen - daarvan heeft Tiel er nogal wat - op de parkeerplaats van ons restaurant flink wat campers staan. Mensen die dan ook drie, vier of zelfs vijf dagen in de omgeving verblijven, omdat ze het hier zo mooi vinden. En allemaal, echt waar, zijn ze lyrisch over het pittoreske stadje Tiel. Dat is gaaf om te horen en dat mogen we koesteren.”

Drukke maand

De maand december is traditioneel een drukke maand. “Beide kerstdagen serveren we een brunch én een à-la-carte-menu, met daarop gerechten met een knipoog naar de kerst. En voor de maand december hebben we voor alle FlipPas-houders die naast de maandprijs grijpen nog iets moois in petto. Sowieso geven we in december dubbele punten bij de diners, maar ook geven we in december op alle kaarten voor de evenementen in 2019 vijf euro korting per kaartje, als ze met de FlipPas-punten worden betaald.” Dat laatste geldt dan voor de kaartjes die in de zaak worden gekocht: “Online hebben we helaas niet de mogelijkheid om de FlipPas-punten als betaalmiddel te verwerken.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten