Foto:

DOS Sportief zoekt buitenlucht op

  •   keer gelezen

Met een speelse buitenactiviteit op landgoed De Heerlijkheid in Eck en Wiel probeert DOS Sportief de problematische periode, die is veroorzaakt door het coronavirus, te doorkruisen. Dat gebeurt met volledige goedkeuring en inachtneming van de geldende regels.


Eck en Wiel - Na een geslaagde proef is besloten dat deze en volgende weken vervolglessen plaatsvinden.
Het zijn niet alleen de turnende leden van de Gymsport en de selectie die zich ’’opgesloten’’voelen nu de lessen noodgedwongen stil liggen. Ook de enthousiaste dansers en de actieve free-runners voelen zich belemmerd. Zelfs de kleine peuters, die oefenen voor het beweegdiploma.
Onder leiding van Diana Uithol en Jolanda van ’t Verlaat kwam afgelopen week een groep in beweging, waarbij Joyce Verhoeks en Esther Beets als assistenten het kader versterkten. Dat kon allemaal door medewerking van De Heerlijkheid, waarvan de directie spontaan meewerkte, zelfs meedacht voor een leuk programma.
Diana Uithol vertelt hierover: ’’Het was voor iedereen erg wennen. Ook voor ons als leiding, maar wel heel leuk om te doen. Vooral door het enthousiasme. Iedereen hield zich keurig aan de coronaregels. Kinderen genoten ervan om weer te mogen bewegen. Ook om hun vriendinnen weer te zien’’.
Op woensdag 20 mei probeert DOS Sportief alle afdelingen in beweging te krijgen. Dat gebeurt op vastgestelde uren om overzicht te behouden en nauwkeurig protocollen te volgen. Wel met de aantekening dat in de periode daarna het programma wordt verplaatst van de woensdag naar de donderdag (28 mei). Verder wordt bekeken of op dinsdag de Zumba-lessen op de parkeerplaats bij de sportzaal in Eck en Wiel kunnen plaatsvinden dan wel ook bij de Heerlijkheid. De club pleegt hiervoor overleg met de gemeente. Verder is besloten dat ook niet-leden welkom zijn bij deze openluchtactiviteit tegen betaling van twee euro per keer.

De indeling voor woensdag 20 mei is als volgt:
15.30-16.30 uur: Ouder & kind en 5-12 jaar, verdeeld in aparte groepen naar leeftijd tijdens het lesuur. Locatie: De Heerlijkheid.

16.40-17.40 uur: Dans en mogelijk freerunning. Locatie: De Heerlijkheid.

18.00-19.30 uur: Selectiegroep. Locatie: De Heerlijkheid.

Bij foto’s:

• Een complete groep controleert met overgave of de lenigheid nog voldoende is om een spagaat te maken.
• De verplaatsbare oefenbruggetjes bieden gelegenheid om weer een echte handstand te maken.
• Een bezoeker kijkt vol aandacht naar de verrichtingen van de gymnasten.
• De allerkleinsten van DOS Sportief zijn druk en vooral vrolijk in de weer met allerlei speelse oefenvormen.
• Oefenen op rollers is een nieuwe bezigheid, maar lukt al heel goed bij deze gymnasten.

FOTO’S: DIANA UITHOL EN OUDERS

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier