Student neemt examenbundel door met docent
Student neemt examenbundel door met docent (Foto: Saskia Zeller)

Nieuw: versneld vwo-diploma behalen

  •   keer gelezen

De VAVO-academie van ROC Rivor biedt vanaf komend schooljaar naast vmbo-tl en havo ook weer vwo aan. Leerlingen vanuit het voorgezet onderwijs die het vwo-examen niet halen of blijven zitten in vwo 5 kunnen bij VAVO in Geldermalsen alsnog (versneld) een diploma behalen. Op donderdag 27 mei organiseert ROC Rivor een VAVO-avond waarbij geïnteresseerde leerlingen en hun ouders welkom zijn voor meer informatie.


Compleet aanbod

De VAVO-academie van ROC Rivor is al jaren lang een begrip in het Rivierengebied. Elk jaar helpen we vele leerlingen versneld aan een diploma. Vwo hebben wij jaren terug al eens eerder aangeboden, maar nu dit vanaf volgend schooljaar weer kan, is het aanbod compleet. VAVO-coördinator Joffrey Spierings vertelt: “We kunnen nu bijna alle voorgezet onderwijs leerlingen helpen met het halen van een diploma. Leerlingen die gezakt zijn of blijven zitten vinden bij VAVO een fijne plek met betrokken docenten. We werken met individuele begeleiding en hebben maatwerk voor iedere student en dat zien we terug in de resultaten. Ik ben trots dat wij, als kleinschalige VAVO-academie, dit kunnen aanbieden”.

VAVO academie

Bij de VAVO-academie (voorgezet algemeen volwassen onderwijs) van ROC Rivor kun je versneld een volledige vmbo-tl, havo of vwo opleiding volgen, waarbij je twee examenjaren in één jaar doet. Ook is het mogelijk om één of meerdere vakken te studeren. VAVO is interessant voor leerlingen die gezakt zijn en het schooljaar niet opnieuw willen doen. Bij VAVO herkans je alleen de vakken die je niet gehaald hebt. Ook is VAVO interessant voor leerlingen die blijven zitten in vmbo-tl 3, havo 4 of vwo 5. Bij VAVO is veel tijd en aandacht voor zowel begeleiding bij de vakken als de algemene begeleiding bij het studieproces.

VAVO-avond

Op 27 mei organiseert ROC Rivor een VAVO-avond waarbij geïnteresseerde leerlingen welkom zijn op onze locatie Oudenhof in Geldermalsen. Tijdens deze avond kunnen de leerlingen, corona-proof, kennismaken met de docenten en samen de mogelijkheden bespreken. Zo weten ze aan het eind van de avond of de VAVO-academie iets voor hen is. Aanmelden voor de VAVO-avond kan op www.rocrivor.nl/vavo.

Over ROC Rivor
ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier