Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar in de Betuwe

  •   keer gelezen

Natuur en Milieu Gelderland, Puur Betuws en de Fruitmotor lanceren een fietsroute langs zes duurzame verkooppunten met mooie en heerlijke producten uit de Betuwe. Het doel is consumenten te laten kennismaken met de initiatieven waar je als consument duurzame lokale groenten, fruit, kaas en vlees kunt kopen. Met de fietsroute kun je een maaltijd bij elkaar fietsen. De route downloaden kan via www.goodfoodclub.nu.


Regio - In iets minder dan 2,5 uur fiets je ruim 44 kilometer door de Betuwse weilanden en boomgaarden en kun je genieten van de verse producten die lokale producenten ter plekke aanbieden. Haal eerst zelfgebakken brood bij Stichting Thedinghsweert, geniet daarna van de Betuwse fruitsappen en de Krenkelaar van De Fruitmotor bij de Betuwse Fruitshop, wandel en lunch bij Landgoed Mariënwaerdt, haal je eieren bij Pluimveebedrijf Thomassen, je meel bij Molen De Prins van Oranje en eindig met lokaal geteelde wijn bij het Betuws Wijndomein. Elke aanbieder is hierbij uniek. Een ding is zeker, na deze fietstocht heb jij de lekkerste duurzame producten in de Betuwe wel gevonden! Al deze leveranciers doen mee met het lokale keteninititatief PuurBetuws.nl. Hier vind je nog veel meer lokale streekproducten.

De route is onderdeel van GoodFoodClub.nu, een landelijke campagne van de Natuur en Milieufederaties (NMF). Deze campagne draagt bij aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedsel van aanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van de biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en telers. Op de GoodFoodClub staan tevens alle duurzame landwinkels, afhaalpunten en restaurants op een rij. Inmiddels zijn dat er zo’n 600 en dit aantal groeit iedere week. Met de GoodFoodClub stimuleren de NMF’s de aanbieders van ‘GoodFood’ nu ruim een jaar van onderop met social media campagnes, spots, evenementen, webinars, de website www.GoodFoodClub.nu en vanaf nu met fietsroutes. Voor iedere provincie zijn diverse routes gemaakt. Zo kun je ook op vakantie een leuke route fietsen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten